lauantai 10. syyskuuta 2011

Kukkapenkki talon vieressä

Tätä kyseistä kukkapenkkiä aloin kaivamaan kesällä 2010. Oli muuten todella rankkaa kaivaa käsin kaikki multa ja rikkaruoho pois. Maa oli melko kivinen, joten lapio osui kiveen joka toisella yrityksessä... Tässä ennen kuva.


Näkyy että olen vähän alkanut kaivamaan... Kalliokielekkeellä oli jo olemassa hopeahärkköä-cerastium tomentosum-silverarv, kääpiökurjenmiekka-iris pumila-dvärgiris, erilaisia maksaruohoja-sedum-fetknoppar ja tottakai sieltä löytyi lehtoakileijaa-aquilegia vulgaris-akleja, esikkoa-primula-gullviva, vuorenkilpeä-bergenia-bergenia ja TODELLA paljon rikkaruohoa.


Noin, siinä sitten penkki valmiina - tai no, melko valmiina. Suunnitelma (päässäni siis oleva melko ei ammattimainen suunnitelma) oli laittaa matalia kasveja koska mielestäni kalli on niin kaunis. Tein tämä penkin sitten kuitenkin ammattilaisen avustamana, ja hänen mielestä sinne piti ehdottomasti saada korkeutta. Eli, sinne istutettiin riippakirsikka, mangolia sekä yksi pikku pensas jonka nimeä en enään muista... Sain juuri tietää että se on nimeltä Helmipensas-exochorda racemosa-pärlbuske. Upotettiin paljon tulppaaneja multaan - värikoodi vaaleanpunainen, "musta" ja valkoinen. Keväällä penkki näytti tältä...

Tähtimangnolia - Magnolia stellata - stjärnmagnolia
Tähtimangnolia - Magnolia stellata - stjärnmagnolia
 

Helmipensas-exochorda racemosa-pärlbuske

Riippakirsikka kuoli, muut voivat onneksi hyvin. Kukkapenkin eteen istutin kruunuvuokkoja-anemone coronaria-bukettanemone sekä freesiaa-fresia-fresia (joka muuten tuoksuu aivan uskomattoman ihanalle!!). Aion kaivaa mukulat ylös syksyllä ja yritän talvettaa ne.

Freesia

Kruunuvuokko - Anemone coronaria – bukettanemone

Kruunuvuokko - Anemone coronaria – bukettanemone
Mielestäni penkki ei ollut oikein onnistunut. Olihan se todella kaunis kun tulppaanit kukki, mutta sen jälkeen kesti liian kauan että muut kasvit alkoi kasvamaan, ja ne oli liian matalia, joten tulppanin rungot jäivät siihen hiukka rumasti törröttämään. Tällä hetkellä sormustinkukka-digitalis-fingerborgsblomman on vallannut miltei koko penkin. En oikeesti raaski kitkeä niitä pois! Mitä tehdä?

Sormustinkukka-digitalis-fingerborgsblomman valtaa alaa... alta pilkistää (ehkä) alppikärhö-klematis alpina-alpklematis, edessä näkyy Hopeahärkki-Cerastium tomentosum-silverarv ja oikealla näkyy Tähtimangnolia-Magnolia stellata-stjärnmagnolia lehtiä.

Tässä vielä pari tulppaani kuvaa keväältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!