Itse olen tehnyt tätä noin mitoilla... olenhan vähän sinnepäin tyyppiä.
Tarvitset:
4dl raparperipaloja
10-20 kpl mustaherukanlehteä
1 dl sitruunamehua (itse käytän 1-2 sitruunaa)
3l vettä (täytän kattilan täyteen, käytän 5l kattilaa)
4dl sokeria keittämis vaiheessa
Pane kulhoon kuorineen paloitellut rapsut, mustaherkukan lehdet, sitruunamehu ja vesi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin maustumaan noin 2 päiväksi (joskus en malta, joten se seisoo päivän, joskus unohdan sen ja se seisoo 3 päivää jääkaapissa). Siivilöi liemi (jos jaksan), lisää 4dl sokeria. Kuumenna sekoittaen kunnes seos kiehahtaa ja sokeri liukenee. Pullota (tässä vaiheessa siivilöin) ja anna jäähtyä. Juo sellaisena tai laimenna vichyllä tai vedellä (miksi ei myös vahvemmalla). NAUTI!
Niin hyvää ja kaunista! |
Nam! Varmaan hyvää ja raikasta! :)
VastaaPoistaTodellakin! =)
PoistaKaikki tuntuvat nyt tekevän raparperijuomaa. Pitäisiköhän sitä kokeilla itsekin?
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti!
PoistaDet måste jag prova! Tack för receptet!
VastaaPoista/Cika
Varsågod! =)
PoistaEilen luin ohjeesi. Tänään koitin löytää tänne uudestaan. Onneksi muistin viimein, mistä tämän ohjeen luin. Aion kokeilla, kiitos!
VastaaPoistaKiva kun löysit, ja toivottavasti maistuu!
Poista