maanantai 25. kesäkuuta 2012

Raparperijuoma

Olen koukussa... nimittäin tähän juomaan! Aivan ihana, ja helppo tehdä! Jopa niin helppo että tällainen "kartan-keittiötä"-tyyppinen ihminen pystyy tähän.

Itse olen tehnyt tätä noin mitoilla... olenhan vähän sinnepäin tyyppiä.

Tarvitset:
4dl raparperipaloja
10-20 kpl mustaherukanlehteä
1 dl sitruunamehua (itse käytän 1-2 sitruunaa)
3l vettä (täytän kattilan täyteen, käytän 5l kattilaa)
4dl sokeria keittämis vaiheessa

Pane kulhoon kuorineen paloitellut rapsut, mustaherkukan lehdet, sitruunamehu ja vesi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin maustumaan noin 2 päiväksi (joskus en malta, joten se seisoo päivän, joskus unohdan sen ja se seisoo 3 päivää jääkaapissa). Siivilöi liemi (jos jaksan), lisää 4dl sokeria. Kuumenna sekoittaen kunnes seos kiehahtaa ja sokeri liukenee. Pullota (tässä vaiheessa siivilöin) ja anna jäähtyä. Juo sellaisena tai laimenna vichyllä tai vedellä (miksi ei myös vahvemmalla). NAUTI!

Niin hyvää ja kaunista!

8 kommenttia:

  1. Nam! Varmaan hyvää ja raikasta! :)

    VastaaPoista
  2. Kaikki tuntuvat nyt tekevän raparperijuomaa. Pitäisiköhän sitä kokeilla itsekin?

    VastaaPoista
  3. Det måste jag prova! Tack för receptet!
    /Cika

    VastaaPoista
  4. Eilen luin ohjeesi. Tänään koitin löytää tänne uudestaan. Onneksi muistin viimein, mistä tämän ohjeen luin. Aion kokeilla, kiitos!

    VastaaPoista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!