perjantai 11. lokakuuta 2013

Takapiha ennen ja jälkeen

Yritin metsästää ennen ja jälkeen kuvia. Tosin ennen en tietenkään ottanut kuvia (tyhmä tyhmä tyhmä) joten tämä on paras minkä löysin. Vasenman puoleinen kuva otettu 2009 mutta kuten näkyy vesakkoviidakkoa on jo alettu raivaamaan ja pari puuta on kaatunut - talo ostettu syyskuussa 2009. Talo jää vasemmalle puolelle - saunamökki kuvan ulkopuolelle oikealle. Kuten näkee, puita on kaadettu jo ja takapihan keskellä suunnilleen oli syvä ja melko leveä oja.

Eli vasemalla puolella ennen kuva  - oikealla puolella kesä 2013


Talo jää oikealle puolelle (ei muuten meidän koria, äitini howavartteja). Tässä oltiin jo kaadettu toinen noista isoista kuusista, se peitti näkymän saunamökille josta näkee pienen osan tuossa vasemassa kuvassa..

Takapihalla oli kolme tai nejä koivua jotka kaadettiin ja pari todella todella isoa kuusta. Melko jyrkkä rinne alas kohti ojaa ja ojan toisella puolella oli kunnon vesakko viidakko.

Ja tällä hetkellä näyttää näin. Noin metri kivimuurista kohti pensasmustikkaa, siinä meni oja.

Jos tästä kuvasta mitään saa selvää, kun se on melkoisen pilkullinen....
Nyt takapihalle on istutettu vähän puita ja kasvimaa projektin alku on vihdoin alkanut. Oikealla puolella siis pari kasvulaatikkoa ja niiden taakse on tarkoitus tulla kasvimaa. Siitä sitten jossain vaiheessa lisää.


4 kommenttia:

 1. Kyllähän koivuja kannattaa kaataa jos pystyy koska ne imee aika kivasti muilta pihan kasveilta vettä ja ravinteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja niiden alla ei kasva juuri mitään. Mutta toisaalta meidän takapihan läpi kulkee joku lähde, niin vettä riittää vaikka muille jakaa, ja märkinä kesinä takapiha on suo aluetta.... että sillai... =)

   Poista
 2. Meilläkin on koivuja ja kuusia kaadettu tänä kesänä ja täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Kiva nähdä ennen ja jälkeen kuvat. Melkoinen muutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo ennen ja jälkeen kuvat on oikeasti todella kiva olla, koska unohtaa niin nopeasti miltä se oikeasti ennen näytti. =)

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!