sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Nukkatyräkki

Nukkatyräkki – Euphorbia leuconeura (linkki 2012 postaukseen KLIK)

Mun lemppari, tai yksi monesta tietty. Myös erittäin helppo hoitoinen (joka siis tarkoittaa sitä että kestää pitkiä jaksoja kuivuutta ja hetkellisiä jaksoja ylikastelua)

Molemmat asuvat samoissa kohdissa ja molemmat viihtyvät ja voivat hyvin. Alempi (pienempi yksilö) asuu hämärässä, joten selkeästi hän ei kasva niin hyvin kun tuo ylä kuvassa oleva yksilö joka saa asustella ikkunan edessä.

Tuo suurempi yksilö asustelee myös altakasteluruukussa, mutta jos/kun seuraavan kerran vaihdan mullat hänelle niin hän siirtyy asumaan normaaliin ruukkuun. Luulen nimittäin että talvella hän oikeasti haluaa vähän kuivemman ajanjakson, ja en pystynyt sitä hänelle tarjoamaan joten hän heitti vähän lehtiä pois tuossa jossain kohtaa talvea. (tosin voin tietenkin olla väärässä myös)

Altakasteluruukku on siitä hyvä että tuossa isonkasvin juurella kasvaa jo monta Nukkatyräkki "vauvaa". Ne kun eivät kestä pitkiä kuivia jaksoja...

Luin muuten jostain joskus että Nukkatyräkin pitäisi kasvaa max 50cm korkoiseksi, mutta väitän että tuo isompi yksilö on jo sitä korkeampi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!