sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen oikea puutarhapäivä

Ihania päiviä!! Lauantaiaamun piti alkaa kahvilla kuistilla, mutta kun nousin jo ennen aurinkoa niin päätin nauttia kahvini sisällä, koska ulkona oli kuitenkin pakkasta vaikka ilmatieteenlaitos oli luvannut plussa yön...

Pakko vähän mainostaa: Tupperware liinoja! Aivan mahtavia, ja vissii melko ekologisia koska saa puhdasta pintaa aikaiseksi ilman puhdistusaineita!! Tässä näyte ikkunaliinan taiasta kuvien kera ennen ja jälkeen.

Ennen ja jälkeen siis

Puutarhassa Lauantai päivä alkoi puutarhakompostin kääntelyllä - en kyllä ole hyvä pitää puutarhakompostia, vaikka sen nyt pitäisi olla kuinka helppoa tahansa... Pakko vähän skarpata.

Sitten haravoin, istutin kukkia jotka on ollut parvekelaatikoissa ja sisällä (kuten helmililjaa, hyacinttia, krokusta, narsissia jne) Tämä on yksi syy miksi puutarhassani kukat lisääntyy melko nopeasti. Olen aika hyvä päivittämään parvekelaatikot useampaan (lue lähemmäs kymmenen) kertaan vuodessa, joten "vanhentunteet" kukat siirtyy sitten aina penkkeihin.

Otin myös päikkärit nurmikolla! Ja löhöilin paljon, varsinkin sunnuntaina!! Harvinaista... mutta ihanaa!

Etualalla sinivuokko, takana punainen sinivuokka ja viimeisenä sinisiä scilloja 

Rakastan puutarhaani! Selkeästi saan nauttia pitkästä kevät sipulikukkien kukinnasta kun etupihan on niin paljon etuajassa takapihaa nähden. Nyt vasta alkaa nousta alkuja takapihalla, ja etupihalla krookukset ovat jo kukkineet kohta valmiiksi. Melko ihanaa!Näin ensimmäisen Västäräkin tiistaina 15.4.2014, päivänä jona rakas Kissani Pepe siirtyi tuonpuoleiseen parempaan elämään. Hänelle todettiin kasvain päässä, nenäontelossa ja silmän takana.Viimevuonna Västäräkki bongattu 17.4 ja samana päivänä tällainen kuva kukkapenkistä - eli kyllä kevät on aikaisempi tänä vuonna. Vuonna 2012  Västäräkki bongattu 19.4. Melko samoihin aikoihin kuitenkin...Tänä vuonna se näyttää tältä.Eilen olin jo iltapäivän shortseissa, mutta tänään olin koko päivän shortseissa ja paljain jaloin!!


Ihanasti jo kukkii ja huomenna kukkii vielä enemmän! Löysin neliapilan myös tänään! Nyt piisaa onnea vaikka muille jakaa, oon siitä ihan varma!


Ihana kukka, yritän selvittää mikä se on vaikka ehkä huomiseksiScilla, kevätesikko ja krokus

tulpaanin alkuja

Kylmänkukka (pulsatilla)
Kiurunkannus (Corydalis)

Ja tietty penkereet täynnä valkovuokkoja = kevät <3


10 kommenttia:

 1. Onpa sinulla jo ihanasti kukkia pihalla!
  On aina ikävää, kun lemmikeistä joutuu luopumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kohta alkaa olee jopa aika paljon kukkivaa, ihanaa! On ikävää kun rakas lemmikki sairastaa, todella ikävää...

   Poista
 2. Ihanaa... västäräkki ja sitruunaperhonen : ) Meillä kylmänkukat eivät ole vielä noin pitkällä, vaan nuput ovat tiukasti kiinni. Eikä lemmikitkään vielä kuki. Teillä on kevät selvästikin pidemmällä.
  Osannottoni kissasi menetyksestä.... se on aina yhtä haikeaa ja surullista.
  Onneksi puutarha hoitaa meitä, kun on surua ja murhetta : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on etupihalla kevät pitkällä ja takapihalla pari viikkoa jäljessä. Aika jännää. Onneksi on puutarha!

   Poista
 3. Tosi paljon kaikkea kaunista puutarhastasi jo löytyy. Osanotto lemmikin poismenosta.

  VastaaPoista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!