lauantai 27. lokakuuta 2012

Ensilumi ja kuulumisia

Ja mitäs sitten muuta kuulumisia, ei juuri paljon mitään.... Vapaa päiviä ei juuri ole ollut tiedossa (mutta tänään on!!!), joten puutarhassa en ole juuri ollut (mutta tänään olin!!!), tosin angsti ei myöskään ole helpottanut, joten en todennäköisesti olisi edes puutarhaan mennyt...Meillä on satanut vettä, vettä ja sitten vähän lisää vettä... Parit viime yöt on ollut pakkasella ja nyt siis eilen 26.10 satoi ensilumi. (vuonna 2011 joulukuun alussa, vuonna 2010 marraskuun puolessa välissä) Jiiihaa... tai jotain... En oikein tiedä pitäisikö laittaa jouluvalot vai halloween koristeet rappusille....


Ruostekukka (Crocosmia x crocosmiiflora

Eilen kiikutin jättiverbenan vauvat perunakellariin. Samalla kiikutin sinne suklaakosmoksen (Cosmos atrosanguinean), kesäkynttilän (Gaura), heliotroopit (Helliotropium arborescens) sekä vino pino erilaisia muita verbenoja. Yrityksenä talvettaminen. Viime vuonna jättiverbena (verbena bonariensis) talvehti hyvin, muut melko heikosti. Ulkona penkeissä kesäkyntilä on talvehtinut jo pari talvea, mutta ei siis kellarissa.
Muutenkin suihkutilat kellarissa on muuttunut viidakoksi... sieltä löytyy murattia, lankaköynnöstä, jasmikekoiso (uusi tuttavuus, sain juuri enoltani), pelargoniat, ja koristeheinä. Saa nähdä keneltä menee hermo ekana - mieheltäni, minulta vaiko kasveilta...Muuten puutarha hommiin kuului tänään pensasmustikan suojaus. Leikkasin myös pionit ja muut rumat törröttäjät pois sekä roudasin ruukkuTuijan rappusten viereen jotta siihen voi sitten laittaa jouluvalot kun sen aika tulee.Tein myös linnuille ruokaa. Sulatin Kookosrasvaa ja sekoitin siihen pussillisen linnunruokasekoitusta. Täytin kertakäyttömukit sössöllä ja asetin ulos rappusille kovettumaan (meillä aamulla -10 astetta). Ennen sitä olin tehnyt pienet reijät mukien pohjaan ja pujottanut narun sinne. Kun sössö oli kovettunut, ripustin mukit omenapuuhun. Voilá!


8 kommenttia:

 1. Kiva kun kerroit vihdoin kuulumisia :) Meillä on vähän sama fiilis kuistilla, meinaan tuota viidakkotunnelmaa. Siellä kun on kaikki pelakuut, verenpisarat, hortensiat, ym. ja alennuskasvit jotka hairahduin ostamaan viime viikolla, ja ne jäi tietty laittamatta maahan. Näppärät linnunruokapurkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vielä ehdit - ehkä... Mä satsaan vielä "takakesään" eli ehdin vielä koska mun pitäisi vielä istuttaa vähän puita ja puskia... =)

   Poista
 2. Hauskoja linnunruoka-automaatteja. Tulisikohan linnunruoka itse tehtynä halvemmaksi? Meillä tintit syövät muutamassa päivässä siemenet loppuun ja pitäisi alituiseen olla hankkimassa uusia. Alkaa käydä tyyriiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta!! En tosin ole selvittänyt tätä kustannus puolta ollenkaan... Kyllä ne melko nopeasti syövät kaiken, mutta luulis että tuo kookosrasva vähän hidastaa niiden ahmimista! =)

   Poista
 3. Hienot ruoka-automaatit linnuille. Tuollaisia voisi joskus askarrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei en ole vieläkään löytänyt sinun blogiisi... =(

   Poista
 4. Hyvä keksintö tuo taliautomaatti. Pitääkin kokeilla. Meillä menee nyt myös hurjasti auringonkukansiemeniä sekä pähkinöitä,mutta nuo kaupan omat talipallukat eivät kyllä tunnu oikein maistuvan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muute tuokin... ei oikein maistu kaupan talipallukat. Mutta tämä oma kookosrasv sössö maistuu kyllä. =)

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!