sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Sunnuntai

Sunnuntai taittui puutarhassa - ihanaa! Ei ollut mikään aktiivipäivä, mutta jotain vähän sain tehtyä kuitenkin...


Takakontillinen aletaimia pääsi maahan.

Kastelin kaaospuutarhaa sekä kaaosparvekelaatikot.


Himalajanesikko (primula rosea) on tehnyt vauvoja, joten "koulin" niistä osan ruukkuihin ennen kun siirrän ne johonkin uuteen paikkaan.
Siivosin vihdoin vähän penkkiä, kitkemällä kottarillisen perennoja pois... lähinnä päivänkakkaraa, ahomansikkaa ja akileijaa mutta kyllä sinne mahtui vähän rikkaruohojakin.Ensivuonna tulee olemaan paljon sormustinkukkia, tai ainakin niiden vauvoja on tuhansittain mun puutarhassa....


Syysmyrkkylilja kukkii...


...niin myös unikko...


...ja lilja myöhäinen jonka nimeä en tiedä...


....sekä Princess Alexandra of Kent, englantilainen ruusu!Tässä kuva saunan "herkku" penkistä joka siis ensimmäisessä kuvassa vielä oli "keltainen" penkki. Penkin edessä on vielä vattu puska joka odottaa siirtoaan, sitten tuo nurkka ehkä muuttuu melko siistiksi.


Emmi otti päikkärit syreenin alla....


...ja Onni on oma omenapuu!


4 kommenttia:

 1. Minäkin erehdyin ottamaan sormustinkukan pihaani ja nyt siitä on tullut todellinen riesa, sillä se siementää ympäri pihaa ja alkuja on sadoittain. Ihana tuo liljasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuitenkin tykkään sormustinkukasta, joten yritän vain vähän hillitä sitä. Tänä kesänä ei ollut paljon, mutta jos kaikki vauvat jää henkiin niin ensi kesänä on PALJON sormustinkukkaa. =)

   Poista
 2. Mahtava määrä istutettavaa ja vielä lisäksi olemassa olevien kasvien vauvat. Siinä on riittänyt puuhaa yhdeksi sunnuntaiksi. Minä kyllä tykkään sormustinkukasta ja sen vaelluksesta puutarhassa. Aina on yhtä jännää nähdä, mistä se milloinkin keksii putkahtaa kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä on, riittää kyllä puuhastelu puutarhassa, ei lopu ihan hete ei... =)

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!