sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Lumikello ja Näsiä kukkii!

Eilen en meinannut uskoa silmiäni kun eilen auton mittari näytti +9!!! Aivan mieletöntä! Aurinko paistoi, ja oli ylipäätänsä ihanaa (paitsi että tuuli vähän turhan kovaa). Tosi tosi sääli ettei puutarhassa sillä tavalla voi vielä mitään "tehdä"...
Ja tänään aamulla oli jo +3 astetta ja päivällä +7!!! Mutta tuulee turhan navakasti. Yöksi on luvattu +5!! Aika huisia oikeesti!

Nyt on luvattu koko viikko yli +5 päivisin, joten innolla odotan että joku kukka löytyisi loppuviikosta jostain!

Näin tänään aamulla ekat joutsenet, lensivät aivan olohuoneen ikkunan ohi! Viime vuonna bongattu 20.4. (tai ainakin niin postattu, ei mainita oliko ensimmäiset)

kuva otettu 2012
Kävin puutarhakierroksella ja voi eiiii, en tiennyt edes odottaa näitä ja varsinkaan siitä kohtaa mistä ne bongasin!!! Voi rakkautta!!


Löysin myös muita kukkioita!!

MetsäOrvokki - oikeesti... varmasti vaan jäännyt lumen alle ja jatkanut mihin jäi....

Jouluruusu - kohta kukkii

Kevätesikko - kohta kukassa!!

Mutta tämä - kukkii!!! Nyt jo... viime vuoden postaus (okay oli enemmän kukassa silloin 27.4.2013)

Näsiä (Daphne mezereum) Tibast
Kuusama 

Viime viikolla puutarhapäivänä löysin kasan mustaherukan oksia. Siirrettiin marjapensaat syksyllä takapihalle, joten leikattiin ne melko rajulla kädellä. Näköjään "joku" oli unohtanut viedä sitten oksat kompostiin.... No nyt löysin kasan ja ihmettelin kun vaikuttivat niin eloisilta. Silmukat oli muhkeita ja oksat tuoreen tuntuiset ja tuoksu oli ihana. Ajattelin ettei voi olla mahdollista... ovat makaneet leikattuina maassa yli 3kk... mutta, päätin ottaa sisälle ja laitta maljakkoon - aina kannattaa kokeilla. Ja hiphei oikeesti, nyt näyttävät tältä! Miten tämä on mahdollista?!?!

Mustaviinimarjan oksat ja takana tummempi on omenapuun oksa
Onnenpensaan kukka (forsythia)

Vaihdoin myös pelakuun mullat. Ja, en jaksanut katsoa dahlia ja miekkaliljan mukuloita enään (miksi?!?) joten isutin ne myös (nyt jo) mutta vein ruukut ulos! Otan ne sisään vain jos tulee pakkasöitä (siis en tarvitse ottaa niitä sisälle... tai jotain... toivossa on hyvä elää...)

Istutin myös neljä valkoista Sinisarjaa (Agapathus) samaan suureen ruukkuun. Ne tosin sai jäädä vielä sisälle!

Kävin myös kellarin läpi. Eli Sinisarja, Terassi Hortensiat ja Laventelit näytää olevan hengissä, Heliotroopit on melko varmasti kuolleet. Muut jää vielä nähtäväksi.

Mustarastas bongattu lintulaudalla!10 kommenttia:

 1. Orvokki kukassa jo nyt! Ihanat lumikellot, jouluruusut ja näsiät myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oikeesti mä en voi uskoa tuohon orvokkiin... Mitenköhän se on oikasti sen tehnyt?

   Poista
 2. Jestas miten pitkällä kevääntulo teillä jo onkaan. Mekin keikutaan ihan Ib vyöhykkeen nurkilla, mutta tämän päivän kierros näytti vasta esikoiden ihan pikkiriikkisen pilkottavan maasta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ihanaa!! Lisää lämpöä ja lisää nuppuja!!

   Poista
 3. Puutarhasi on kyllä suotuisassa paikassa, kun siellä on noin keväistä. Radiossa kevään sanottiin olevan noin kolme viikkoa etuajassa ja ainakin lämpötilaan ja lumitilanteeseen verrattuna se varmaan pitää paikkansa. Meidänkin piha on 1b-vyöhykkeellä, mutta aika vähäiseltä kevään edistyminen kasvien kannalta näyttää. Joitakin piippoja ja esikkokin näyttää eloisalta, vaan ei nupuista tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sieltä vielä ihan kohta!! Toivottavasti! Vähän kuitenkin pelkään tuota kylmäärintmaa joka on ennustettu ensiviikoksi... No, toivottavasti jää tulematta!

   Poista
 4. Vau, minkä taikatempun tuo orvokki on tehnyt!!!
  Meilläkin on ollut niin aurinkoisia, mutta tuulisia päiviä. On pitänyt pukea kunnolla, että tarkenee touhuilla pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulista on ollut, paitsi tänään oli vähän inhimillisempi sen suhteen! Toivottavasti tuulet hellittävät ja lämpö sen kun nousis!

   Poista
 5. No johan sun pihassasi pukkaa kevättä kovalla tahdilla. Juhuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös, mutta hiukkasen voisi kyllä vieläkin kiirehtiä! =)

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!