lauantai 24. toukokuuta 2014

Voi itku...


...mikä keli!!!! Siis en valita keliä, enkä totisesti lämpöä, ainoastaan ajan puutetta valitan (koska aina pitää valittaa jostain)! Ei ehdi mukaan! Kaikki kukkii samaan aikaan ja yhtäkkiä!!! Aaaaaarrrrggghh.... Nurmikko on viidakkona ja muutenkin on miljoona asiaa mitä pitäisi tehdä... Ystäväni kävi puutarhakierroksella kanssani ja sanoi ettei koskaan ole nähnyt niin paljon rikkaruohoa penkeissäni.... Totta, en ole mukamas ehtinyt kitkeä, joten esim voikukka on yksi todella kaunis kukka monessa penkeissäni tällä hetkellä....

Lumeton talvi rokotti minulta laventelin ja kaksi englantilaista ruusua kolmesta... nyyyh. En tietty suojannut niitä koska ovat jo selvinneet monesta talvesta.

Mutta selviytyjät on taas suoneidonvaippa ja sinivaleunikko!!

Tänään sain onneksi vietettyä suurimman osan ajasta puutarhassa ja sain jopa jotain tehty. Kylvin vähän kesäkukkaa ja vihdoin istutin loput sipulikukat jotka oli ilahtanut minua alkukeväästä. Toivottavasti ne ilahduttaa minua ensi keväällä penkeissä!

Kaikki puut jotka ostin takapihalla (luumu, päärynä, kirksikka ja omena) selvisi ainakin tästä talvesta. Jännitti koska takapiha on niin kostea ja kylmä talvisin ja keväisin. Kesällä kun aurinko nousee tarpeeksi taivaalla se on melko aurinkoinen paikka (vaikea).

Mustikka voi hyvin ja vihertää jo melkoisesti!! Se kukkii yleensä vasta kesäkuussa joten sitä odotellessa.

Mitä teette rikkaruohoille? Kun ei niitä saisi laittaa kompostiin... minne ne sitten laitetaan?

4 kommenttia:

 1. Minä kyllä kaikkien ohjeiden vastaisesti vien rikkaruohot kompostiin, enkä peitä niitä mitenkään. Kyllä ne siellä pääasiassa maatuvat

  VastaaPoista
 2. Esim. Kitketyt Voikukat voi jättää aurinkoiseen paikkaan kuivumaan ja heittää sen jälkeen kompostiin

  VastaaPoista
 3. Hmmm, mää heitän ne appiukon pellonreunaan;)
  Mutta kun ne kuivaa, ne voi heittää kompostiin.

  VastaaPoista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!