maanantai 7. heinäkuuta 2014

Uusi perheenjäsen

Ihanaa, vihdoin! Olen miltei oikeesti joutunut metsästänyt uuttaa kissaa meille. (ei ole niin kuin ennen että joka ladossa syntyi maatiasia...) En ole hakenut vain kissanpentuja, vaan myös vanhemmat kissat olisi kelvannut. Ainoa kriteeri oli että mieluiten melko läheltä (en haluasi ajaa pohjanmaalle asti hakemaan maatiaskissaa) ja mieluiten joltain tutulta.

Eilen illalla kävin noutamassa nuoremman tyttäreni tuttaviltani joilla on marjatila naapurikylässä ja juuri kun olimme lähdössä pois,  tilan rouva sanoi että en sattumoisin haluasi kissan... No kyllä haluan!

Strumppan (huom eriväriset silmät)

Strumppan (hänen nimensä) on noin vuoden ikäinen kolli. Hän on erittäin ihmisrakas ja todella chilli tyyppi. Autossa esimerkisti hän vain otti rennosti takapenkillä ja kehräs. Ihanan tyyppi.

Hän myös oli aivan cooli vanhan kissani kanssa (leikattu narttu), mutta Emmi sen sijaan ei tietty ole ihan niin rento. Joten katsotaan nyt miten tämä suhde lähtee tästä kehittymään.

Emmi

Ensimmäinen yö meni melko hyvin. Emmi tosin alkoi kyhnätä ennen klo 04 kun hän haluasi olla enemmän ulkona kun sisällä. Tosin nyt minä haluasin että nuo kaksi tutustuisi rauhassa sisätiloissa toisiinsa ettei mee niin että Emmi ei kohta sitten uskalla enään tulla sisälle.

Puutarhassa jatkuu nauttiminen enemmän kun työnteko... tosin jotain jalkoihin jäänneitä kukkia olen nostanut ja istuttanut väliaikaisesti ruukkuihin. Pitäis yrittää suunnitella niille jotkut fiksut paikat sitten kohta.

Pensaskärhö

Onko teidän kesäkukat missä jamassa? Esim mun pellavat on jopa 2cm mittaiset... eivät vaan kertakaikkiaan kasva...

Sisällä saan nauttia kaikkien Soilikkien kukinnasta! Ihanaa!14 kommenttia:

 1. Yhdessäkään tsinniassa, joita itse esikasvattelin, ei ole vieläkään kukkia. Ensin kylmää ja nyt hellettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kuulostaa kuitenkin siltä että on vartta... kun mun kukissa ei ole edes korkeutta... =/

   Poista
 2. Mun tähtisilmät ei ole tänä kesänä muuta kuin kärsineet ruukuissaan. Jonkun muutaman hassun kukan ovat sinne tänne tehneet. Ei ole ainakaan niille sopinut tämä kylmyys! Viime kesänä kuitenkin samaiset kukkivat oikein kauniisti samassa paikassa. Myös samettiruusujen kasvu on ollut olematonta ja kukat lannoituksesta huolimatta säälittäviä. Selvästi auringon ja lämmön puutetta. Japaninkellot eivät ole olleet moksiskaan, vaan hyvin ovat kasvaneet ja kukkineet koko kesän. Että näin meillä päin! :)

  Onnea uudesta perheenjäsenestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! On tämä ollut haasteellinen kesä, todentotta...

   Poista
 3. Ihana Strumpan. Muutama vuosi sitten otin meille pienen kollikissan pennun, mutta Juuso ei hyväksynyt sitä laisinkaan. Kollikissoilla reviiri taitaa olla tarkempi asia. Kun sihinästä ja murinasta ei tahtonut tulla laisinkaan loppua, etsin pikkuiselle uuden kodin. Jos joskus vielä tulee kissan hankinta eteen, otan kertaheitolla kaksi kissaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta meidän Emmi on tottunut toiseen kissaan, koko elämänsä asunut toisen kollin kanssa... mutta kuitenkin, nyt jännittää uusi kolli. Toivon kyllä nyt NIIN että nämä löytäisi paikkansa koska kummastakaan en haluasi luopua...

   Poista
 4. Ihana kollipoika on teille muuttanut! Kyllä kisulit on vaan kivoja (meilläkin kolme). Aikansa noitten kissojen tutustuminen varmasti ottaa, mutta kyllä sitä noin rennon poitsun kanssa varmasti yhteinen sävel löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PilviPulla!! Toivon todellakin että olet oikeassa ja että kissoista tulisi ystäviä, tai edes että neiti kissa sietäisi uuden jäsenen läsnäolon. =)

   Poista
 5. Onpas upeita soilikkeja!!!! Ja paljon... Oletko itse tehnyt kukkahyllyn ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaupunkilaistyttö! Soilikit ovat ihania!! Ja varsinkin jos kaikki sattuu kukkii samaan aikaan. =) Mieheni on tehnyt kukkahyllyn laudanpäitkistä ja narusta. =)

   Poista
 6. Kissat ovat ihania puutarhakavereita, eivät katko kukkia ihan niin helposti kuin rymyävä koiramme.

  Kylvökset eivät meinaa millään itää... tai nyt näkyy jotain pieniä taimia siellä täällä enkä enää edes muista, mitä olen kylvänyt ja minne. Liian myöhäisistä esikasvatuksistani onnistui jotakin, mutta itävyyskin oli heikkoa osittain vanhoista siemenistä johtuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on ihania! Ja mulla ei vaan kylvöksistä tule mitään.... huoks...

   Poista
 7. Niin soma kisuli, toivotaan, että sopeutvat Emmin kanssa. Kesäkylvökset ovat menneet niin ja näin... päivänsinet jumivat tosi pitkään, mutta nyt alkavat vihdoin kasvamaan, kosmoskukat hieman paremmin ja nyt ovat melko reheviä ja nuppujakin alkaa ilmaantua, pari kukkaa on auennutkin. Soilikit ovat niin hienoja, ovat itseltäni hiukan unohtuneet, pitäisköhän kokeilla, äidilläni oli aina jokunen soilikki ja tykkäsin niistä jo lapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anski, vielä ei ole täysin sopeutunut tuo Emmi. Strumppan on alkanut vähän jahdata sitä... ei kiva. Toivon että talvi tuo rauhan maanpäälle kun ne ovat enemmän sisällä.

   Mulla ei vieläkään ole nuo kesäkukat lähtenyt... eli pakko olla paikasta kiinni koska enään ei voi valittaa lämmöstä ainakaan... =)

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!