lauantai 5. heinäkuuta 2014

Vihdoin taas Kesä

Ai että, miten jotenkin sieluun hiipii täydellinen rauha ja mieli täyttyy niin hyvällä fiiliksellä, kun aurinko paistaa ja lämpöä on yli 20...

Ja vidoin se on täällä (taas), ainakin hetkeksi, ja aion nyt nauttia täysillä!

Puutarhassa en ole ollut viiteen vuoteen näin vähän kun tänä kesänä tähän mennessä. Ehkä säästä johtuen, ehkä projekteista johtuen... viimekesän mega takapihan projekti ehkä sammutti intohimon, tai ainakin himmensi sitä... en tiedä.Eilen kuitenkin oli puutarhapäivä, mutta nyt olen vähän rennommin puutarhassa. Kitken kun kitken ja muuten olen enemmän. Tuskailen välillä kun huomaan taas että meidän talon välkkypuutarhuri on taas vaihteeksi sommitellut kukkapenkit niin että jokin matala perenna jää kaiken muun korkean taakse... Milloin opin maltilla suunnittelemaan kukkapenkkejä...? Todennäköisesti en koskaan... Ja jos oppisin, puutarhakaaos häviäisi...

Tässä ainakin iloin yllättäjä. Luulin jo menettäneeni tämän erikoisen esikon. Ei näkynyt viimevuonna, mutta kai runsaat sateet, tai jotain, sai hänet taas heräämään ja jopa kukkimaan.

Tähkäesikko - primula vialii
Kelloja kelloja ja päivänkakkaroita, myös akileijaa ja pionia. Ihanaa

Malva ja Tummakurjenpolvi

Mun leppari (yksi monesta) Mooseksenpalavapensas sekä takana punainen Tähtiputki

Yksi lemmareista (taas) Allium silver spring

Ja taas yksi lemppari (!!) Kesäkukka joka siementää itseään runsaasti koska tulee vuosi vuoden perään uudestaan. Piiankieli

16 kommenttia:

 1. Kovin samanlaisia aatoksia :) Mulla on korkeuksien lisänä ongelmana kukinta-ajan ajoittaminen. Mutta kaaoksessa on toisaalta niin kotoisaa, en minä olisikaan täydellisen puutarhan ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah ihana kuulla että joku muu harrastaa samanlaista suunnitelmallisuutta kun minä!!! =D

   Poista
 2. Vihdoin tosiaan lämmintä! Kaunis tuo piiankieli. En tiennytkään, että se on näin siementävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainkin mun parissa kukkapenkissä se tulee uudestaan joka vuosi. Onneksi tykkään siitä, muuten voisi olla harmillista. =)

   Poista
 3. Lämpö tosiaan hellii meitä =) pitkästä aikaa. Varmaan kasvillisuuskin ottaa jonkin sortin spurtin kun yölämpötilatkin ovat melkoisessa nousussa =) Väliin iskee sellaisia kausia, ettei puutarhahommat vie niin mennessään ja toisinaan ottaa niitä hurjia prokkiksia hoitaakseen =) Pieni irtiotto tekee joskus vain terää

  VastaaPoista
 4. Hyvin tutun tuntuista tuo: "ja vielä yksi suosikki" :D.... Niitä taitaa jokaisella puutarhurilla olla niin monta :)

  VastaaPoista
 5. Aina ei tule niin huolellisesti edes luettua taimien tietoja, joten siirtely tulee ilmeisesti jatkumaan. Kasvitkin yllättävät. Maurinmalva esimerkiksi on tänä vuonna kasvanut minulla hurjan korkeaksi ja isolehtiseksi, joten se jättää monet muut kasvit täydellisesti pimentoon. Puutarhakaaoksessa on ne hyvätkin puolensa. Eikä sitä aina jaksa uurastaa. Puutarhurinkin aivot tarvitsevat tuumaustaukonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin-no, tästä voidaan aloitaa... olen todella todella todella huono lukemaan taimien tietolappuja... ostan vain nimen, ulkonäön, päähänpiston ja tai kaikki kolmen takia taimia... =)
   Tosin tuo että kasvit yllättää - siihen vetoon tästä eteenpäin aina!! Se on hyvä! =D

   Poista
 6. Vaikuttaa niin tutulta! Minullakin on useampia perennoja epäedullisessa kasvupaikassa, mutta toisaalta ei kai kukat luonnossakaan kasva tiukasti korkeusjärjestyksen mukaan. Perennojen pieleen mennyt asettelu lisää puutarhan luonnonmukaista ja villiä tunnelmaa, näin lohduttaudun. ;) Minullakin on impulsiivinen ote kukkapenkkien sommittelussa, se siitä suunnittelusta, ehkä joskus vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin ihana kuulla että myös muuta harrastaa tätä jaloataitoa suunnitelussa ja sommittelussa! Luulin olevani ainoa... =)

   Poista
 7. Mooseksenpalavapensaasi näyttää kovin reippaalta. Hassu kysymys, mutta mistä olet moisen haalinut? Kasvattanut siemenestä vai ostanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa olevan ostin espoon puutarhanikkareilta pikku taimena, ja pari muuta tilasin korpikangasfröltä (muistaakseni) juurakkona. Kaikki on hengissä ja sillai. Moosekselle pitäisi anntaa kasvurauha mutta olen jo pari siirtänyt ja myös ne ovat hengissä, tosin ne ei kukkinut tänä kesänä.

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!