tiistai 30. syyskuuta 2014

Ihastus ja muut kukkivat

Syksyhän se sieltä tulee, ei voi estää ei... Mulla jatkuu vieläkin puutarhaähky - harmillista... Syyslannotteet olen jaksanut viskoa ympäriinsä, mutta siihen se sitten about jää. Saa nähdä sitten kun pitäisi alkaa nostaa kukkia talvisäilöön miten menee... jääkö kaikki ulos...

Yhdestä olen ainakin todella iloinen, nimittäin syysmyrkkylilja eli alastonimpi. Niitä saan hankkia lisää puutarhaan! On todella mukavaa saada uusia kukkivia penkkiin, kun kaikki muu tekee kuolemaa.Onhan vielä muitakin jotka kukkii, tietty. Ja ei ne penkit nyt ihan vielä aivan kuolleilta näytä... tosin meillä oli yksi oikein kylmä yö viime viikolla ja siinä meni kurpitsat vaikka oltiin ne peitelty hallanharsolla.... ärsyttää... ei tullut kun yksi pieni alikehittynyt koristekurpitsa, vaikka olin laittanut neljää erilaista lajiketta ja paljon oli kasvustoa... kylmä ja sateinen kesäkuu verotti.

mun ihqu vaaleanpunainen pihlaja

salkoruusu kukkii vielä

syysvuokko

Koreaköynöskuusama, vielä löytyy jokunen mattimyöhäinen...

ihana Espanjankurjenpolvi ja harakankello

Ritausmaaruusu on ollut kyllä hankkimisen arvoinen. Todella kiitollinen ruusu! Kesti kaikista ruusuista parhaiten kesän koitokset mm kirvat, ja vielä hän vain kukkii!


Strumppan lähettää terkkuja!

toinen ehdoton tämän kesän hitti on tuoksuherne - en ole ennen onnistunut. Nyt ne ovat vallanneet meidän takapihan rautaportina (noin 2m korkea) ja tuoksu on niin IHANA!! Näitä joka kesä!!

Tuoksuherne ja alastonimpi

Englantilainen ruusu tekee vielä nuppuja

Konnanyrtti - valtaa kukkapenkin

Syyssyrikkä - ihana perhosmagneetti

12 kommenttia:

 1. Ihan Strumppan ! En ymmärrä mikä aina syksyisin iskee, kun pihahommat kiinnostaa aina vaan vähemmän ja vähemmän. Ehkä sitä keväällä ollaan sen ansiosta taas poikkeuksellisen innostuneita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan oppis että kannattaa vähän satsata syksyllä niin on paljon mukavampaa keväällä... esim kaikki kevätkukkiat. Joka kevät mietin että lisää näitä, ja joka syksy menetän hermot kun sipulit pitäisi kaivaa maahan... ihminen on tyhmä. =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää, vielä löytyy vähän joo ja nyt pitäisi nauttia koko rahan edestä. =)

   Poista
 3. Vau, vielä vaikka kuinka paljon kukkivia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pioni, mutta tuo on vähän tuota positiivistä ajattelua vissiin... =)

   Poista
 4. Ritausma on upea ruusu, mulla vielä pienehkö taimi, mutta kukki jo muutamalla latvalla. Väri on siinä suorastaan herkullisen herkkä!
  Oi tuota kisulia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin anski, olen kyllä tyytyväinen hankintaan! Vielä jos saisin toivoa niin toivoisin että tuoksu olisi yhtä herkullinen kun väri!

   Poista
 5. Ihana Strumppan, köllii omistajan ilmeni. Ritausma on tosi hieno ruusu. Itsellä vasta toisen kesän kokemus, ja jatkoa odotan innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin missannut kommenttisi between... Kyllä Strumppan on aika moinen veijari... Terkkuja Juusolle!

   Poista
 6. Terkkuja vaan Strumppanille ja muullekin kaaokselle täältä Japanista! Hänen hännänpäänsä on aivan mainio. Puutarhailu on jännä maanis-depressivisyyden muoto, innostus menee ja tulee. Vähän kuin kesä ja talvi. Mutta ehkä siksi se on kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PilviPulla! Ai Japanissa olet - vähäks oon kade!! Mulla ei ole koskaan ennen iskenyt puutarhaähky, joten siitä syystä olen vähän huolissani, mutta toivottavasti se innostus vielä tästä lähtee taas nousuun.

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!