keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Niin paljon on tapahtunut!


Melko monta eri lajikkeen tulppaania kukkii. Lemmikit, esikot, orvokit, helmililjat, jouluruusut, narsissit, koiranhammas ja moni muu on täydessä kukassa. Nuppuja löytyy m.m jo syreenistä, alppikärhöistä, kurjenpolvesta ja helmipensaasta. Tosin viime keväästä ollaan vähän jäljessä, ainakin minun puutarhassa. Mutta jos nyt nuo paljon puhutut helteet rantautuisi tänne asti, niin ehkä sitten...

Perunat ämpärissä!

Primula

Muscari ja bellis perennis
Erythronium

Miettikää sitten pari kertaa jos omistatte kissan kannattaako istuttaa puutarhaan Mirrinminttua (Nepeta). Vähäsen nuo muut kasvit nimittäin kärsivät tuosta kissan osoittamasta vähän rajusta rakkaudesta...


Aaaah... tuoksuu ihanalle!



10 kommenttia:

  1. Ihana kisulin kuva :) Ja tuo ery-jne. näyttää mahtavalta, taidankin ruveta heti salapoliisihommiin ja jäljittää itselleni sellaisia... Itse tein kissoille ihan oman kissanminttukukkapenkin, jossa saavat mielinmäärin kelliä, haistella ja nakerrella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin olis varmaan kannattanut tehdä! Oma kissapenkki. =) Ery-jne on koiranhammas suomeksi. Juuri näyttää koiran hampaalta, sieltä nimi.

      Poista
  2. Aivan ihana tuo kissa ja mirrinminttu! Toinen on vähän söötti :)

    VastaaPoista
  3. Huu, mitenköhän käy mirrinminttuistutuksilleni tai niiden vieressä oleville kasveille...? Kylvin niitä viime kesänä siemenestä, ja nyt ne vasta sieltä näyttää nousevan. Naapurin kissoja käyskentelee usein pihallamme. Voi kuinka pitkä perunanvarret! Pistin maahan perunat viikko sitten, toivessa olisi juhannukseksi saada uusia perunoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki naapurin katit pitää bileet sun kukkapenkissä... =) Mulla on pari pottua sisällä ämpärissä (ekaa kertaa kokeilen) ja muut laitettu pari viikkoa sitten maahan. Toivottavasti saa uutta perunaa juhannukseksi, se on niin hyvää!

      Poista
  4. Onpas sulla jo perunoissa kunnon varret. Mulla ei ämpärissä mullan pinnalla edes näy vielä mitään elämää. Ovat kyllä ulkona,että ehkä se hiukan hidastaa tahtia.

    Mulla on mirrinminttua myös pihassa ja Hiltunen kovasti niistä tykkää ja makailee mielellään kasvustojen päällä,mutta ei minusta ole mitään haittaa ollut kukkien kasvulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nuo potut on ollut ämpärissä sisällä, ulkona olleissa ei näy vielä mitään.

      Tuo tulppaani joka yrittää kasvaa juuri siinä mirrinmintun vieressä saa kyllä vähän turpaansa... hiukka on kitukasvuinen ja rähjäinen. =) Ei se haittaa.

      Poista
  5. Ai kissat rakastavat sitä noin paljon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli oikeasti yllätyksenä että kissat oikeasti hullaantuu niistä niin - luulin vain että se oli söpö nimi söpölle kasville =)

      Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!