lauantai 15. syyskuuta 2012

Kuulumisia

Kyllä nyt on iskenyt pahemman kerran puutarha-angsti suoraan sanotusti. Kiukututtaa eikä tee mieli ollenkaan mennä puutarhaan - en tykkää puutarhastani nyt...en halua että tulee syksy! Mitään en ole saannut tehtyä ja mitään en näköjään saa myöskään tehdyksi ennen kun taas on talvi... hitto!

Se käy myös ärsyttää että tänään kun nyt sit kuitenkin sain raahattua itseni sinne puutarhaan, niin ei voi tehdä mukamas mitään... ei voi esimerkiksi kaivaa ylös dahliat vielä, ei voi päivittää parvekelaatikot vielä, ei voi vielä tehdä mitään syksyistä kun ehkä vielä on kesä, tai jotain... TODELLA ÄRSYTTÄVÄÄ!

No, tein mä kuitenkin jotain tänään - kaivoin sipuleita maahan - en tykkää siitä ollenkaan! Haluan kyllä että on paljon sipulikukkia keväällä, mutten tykkää niiden, eikä muutenkaan minkään istuttamisesta. Joo, olen vähän ihmeellinen...

Yritin ensi olla todella järjestelmällinen ja kirjoittaa ylös että mihin istutin ja mitä, mutta, ei... lopuksi kaivoin kaksi isoo kuoppaa ja kaadoin tyylii kaikki sipulit niihin... jepp jepp...

Ensimmäinen erä sipuleita

Kaivoin myös ylös tasan 100kpl jättiverbenan (verbena bonariensis) vauvaa. Istutin ne ruukkuihin ja katsotaan mites ne siitä nyt toipuu - illalla näyttivät jo kaikki piristyvän vaikka ne alkuun vähän nuupahti ruukuissa. Eli, jos liikut meilläpäin ja halua jättiverbenaa, tule ihmeessä noutamaan - täällä niitä on yllinkyllin! Edellisessä postauksessa juttu jättiverbenasta.



Sain ystävältäni Pihlajapuun (sorbus aucuparia) - muttei mikään normaali pihlaja, vaan vaaleanpunainen pihlaja! Nimittäin Pihlaja 'Kirsten Pink'. Wau! Sitä en saannut istutettua tänään....laiska...


Ja lopuksi vielä Pensasmustikan kuulumisia. Ainakin vielä on hengissä...


16 kommenttia:

  1. Olenkin odottanut sinun postaustasi. Olet kertonut omasta tyylistäsi sen verran värikkäästi, että ajattelinkin, että mikä on taktiikkasi uusissa istutuksissa. Eli kuoppa maahan ja sinne kaikki sipulit. Ihanaa. Ota sitten keväällä ja kesällä kuvia siitä, että mitä sieltä putkahtaa esiin.

    Minä istutan myös pian, jotain. Ja luulen, että hyvät suunnitelmat on turha taas unohtaa. Kukat eivät ikinä kuki silloin, kun luvataan..

    VastaaPoista
  2. Voi ihanaa - kiitos noista sanoista, liikutuin aivan! Muistuta mua jos en taas keväällä mitään muista - ja sehän on hyvin todennäköistä etten mitään muista...että keväällä olen taas ihan ällikällä lyöty että mitämitämitä on tapahtunut penkissäni kun kaikki sipulit kukkii yhdessä paikassa... =)

    VastaaPoista
  3. No onpas sinulla nyt jättiverbenavauvala ! Ihan mielettömästi taimia !
    Tämä syksyn vaihe on minustakin tosi tylsä, yhtä odottelua.. Nyt ei voi oikeastaan tehdä muuta kuin kitkeä ja kantata ja kerätä nurmikolta omppuja. Meillä olisi ensi viikolla kivikkoryhmän kunnostusopereaatio... ei sekään ole mielipuuhaani, mutta lopputulos on kaunis. Sipulikukat aion istuttaa vähän myöhemin maan viilettyä... kaikki sipulit ovat vielä ostamatta ; )
    Mukavaa sunnuntaita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt on jättiverbenaa, eli jos käyt täälläpäin niin ota yhteyttä! Ja muista jättää yhden talveksi penkkiin niin sullakin on niitä miljoona ensi kesänä. =)
      Jos tunnen itseni oikein, tulen vielä hankkimaan lisää sipuleita ja sitten taas kiroilen kun ne pitäisi istuttaa. =) Aurinkoista sunnuntaita Sinulle Sari!

      Poista
  4. Andra som planterar lökar nu : ) Jag tänkte också idag att nu är det bara att vänta på våren..höst och vinter kan man gärna hoppa över!!
    /Cika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo vinter är ännu okay ifall de mycket med snö, men hösten är nog ganska så jobbig faktist... tycker jag. Ha de bra Cika!

      Poista
  5. Ihanan suurpiirteistä sipulikukkien istutustua :) Vaaleanpunainen pihlaja, voi ihmettä! Wau, kuinka iso mustikkapensas! Sehän tekee varmasti valtavasti marjoja ensi syksynä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, vähän niin kuin minä, vähän sinnepäin... Toivotaan joo että ensi vuonna tulee paljon paljon mustikoita! =)

      Poista
  6. Ihan hyvä tyyli istuttaa kukkasipulit :)
    Viime syksynä minun nuorimmainen tyhjensi kaikki tulppaanin sipulit isoon ämpäriin;minä tein reikiä maahan ja tyttö pani sipulit reikiin. Hieno värisekoitus tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi keksiä jokin hyvä tapa saada reikiä maahan, tehokkaasti. Olin ajatellut rautakangella tehdä reikiä maahan ja vain sitten tiputtaa sipulit sinne, mutta ei ne mahdu... joten hermo meni ja sillai... =)

      Poista
  7. Mulla on ollut samansuuntaisia fiiliksiä - en ole edes jaksanut blogia päivittää yli kuukauteen ennen kuin tänään. Kai siihenkin on lupa, siis olla joskus kyllästynyt puutarhaansa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama juttu, ei tule mitään kirjoitettua kun fiilikset on vähän pläääääh... Hyvä kuitenkin tietää ettei ole ainoa. =)

      Poista
  8. Kiva harrastus sinulla, kaaospuutarha. :) Kylläpä se tahtoo olla minulla samaten, lähinnä siellä puutarhassa on kaaos kuin järjestys. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Juu, kaaosta harrastan, kaikilla elämäni osa-alueilla. =)

      Poista
  9. Ostin hetken mielijohteesta sellaisen istutusväkkyrän sipuleille, kun se oli niin komean punainen ja napakka. Hyvin sillä istutus onnistui, senkun poraili, heitti sipulin reikään ja nakkas sitten väkkyrän nostaman maapaakun sipulin päälle. Ja värien sunnittelukin onnistui siinä samalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. wau, ehkä tässä jotain mitä pitäisi harkita. =)

      Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!