perjantai 24. toukokuuta 2013

Meinasin missata...

...hitsi, extempore matka hollanti-saksa-helsinki su-ke ja meinasin missata kuolanpionin kukinnan! Ja kuten linkin kautta huomaa, viime vuonna se kukki samaan aikaan!


Tämä pioni vaikuttaa "leviävän" melko helposti. Kukkapenkissä missä oli ainoastaan yksi kuolanpiooni kun muutettiin, on nyt kolme kukkivaa puskaa - ihanaa! Yksi tosoin tuli siitä että kun ensimmäisenä vuonna tongin tuota penkiä ja yritin kitkeä paskaheinää pioneiden välistä, yksi oksa/haara katkes... itkin hetken ja ajattelin sitten että no, tökkäsen sen tuohon maahan, ehkä se siitä lähtee tai jotain. Ja kyllä, se on nyt tuo yläkuvassa oleva kukka. Ala kuvassa oleva kukka on emo puska.

Kuolanpioni tekee kauniita siemeniä, ja penkissä on myös pikku vauvoja, eli leviää myös siemenestä. Tosin saa olla kärsivällinen, koska voisin arvioida että kestää noin 5vuotta ennen kuin siemenestä kasvava pioni kukkii.

8 kommenttia:

 1. Vautsi =) Arvelin erään pionin meidänkin penkissä olevan tuo kuolanpioni. Ei ole vielä koskaan kukkinut, mutta nyt on nupuillaan. Luulempa, että on tuo samainen ihanuus =) kiitos siis kovasti kuvista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin blogissasi - jos sinulla oli siinä kuva pionistasi siinä postauksessa missä haravoit rikkaruohoja sinun (aivan super upean ihanasta) sorakäytävältä, niin tuo sinun pioni näyttää mielestäni enemmän tillipionilta. Mutta en ole ihan varma...

   Poista
 2. Niin on ihana kukka, että sen vuoksi kannattaa pysytellä kotimaan kamaralla.

  VastaaPoista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!