lauantai 4. elokuuta 2012

Rakkautta

Aaaah, että oli ihana lauantai! Sain olla ihan rauhassa puutarhassa melkein koko päivän. Ja sää oli mitä ihanin! Mitään järkevää en saannut aikaseksi, mutta ei se haittaa. Sain nauttia, ja rentoutua, ja se on pääasia.

Salkoruusu
kerrottu salkoruusu ja kärhö

musta salkoruusu

Yksityisyrittäjänä minulla on nimittäin neljä (talvella kolme) vapaata päivää kuukaudessa, joten tarvitsen todellakin sen oman puutarha-ajan silloin. Oma valinta nuo vapaapäivien määrä ja työpäivät ovat mielusia kun saa tehdä työkseen harrastustaan, joten en nyt periatteessa sillai valita...mutta...puutarhassa ei voi viettää liian paljon aikaa, eihän?!?

Kuningaslilja valkoisena ja vaaleanpunaisena

Sain ihan hullun idean eilen, karppi altaan. Mieheni pudisti päätä ja hymyili -"jaa, nyt niitä ideoita tulee kun liukuhihnalla vai..." Hän viittaa kommentillaan edellistä ideaani (joka tulee toteutumaan viimeistään ensi kesänä) että uuteen leikkimökkiin asennetaan ruoho/niitty katto.

Uusi leikkimökki, tytär sai valita värit.
Ja värimaailmaan sopivat kukat - tottakai

Siis tuo allas idea alkoi siitä, että tottakai meidän pihalle tulee jonkinlainen vesielementti, jossain vaiheessa. Ja meillä on iso takapiha joka on melko kostea, joten miksi ei, sinne vaan iso kuoppa ja volá - karppi allas! Ai että vaatis jotain vähän tietämystä ja työtä.... ääääh, eihän. No, hulluja ideoita ja unelmia saa olla - eikun pitää olla!

Tietääkö kukaan mikä tämä on? Joo, on rikkaruoho, koska niitä on minulla kukkapenkki täynnä, mutta siis mikä rikkaruoho. Kukkiiko se? Ei ainakaan vielä ole mitään näkynyt, vaikka olen säästänyt näitä jotta näkisin että mikä siitä kehittyy.


Mikä rikkaruoho?
Ja hei, meillä on jo pikkuisia mini-meloneita. Ehtivätkö kypsyä....en jaksa uskoa... Jos nyt ei iske helleaalto...

Ja huom, kuvassa ylhäällä vähän isompi yksilö, ehkä 1cm kokoinen, kun tämä tässä alhaalla on siitä puolet pienempi.


6 kommenttia:

 1. Karppiallas olisi kyllä hieno. Meillä on joka kesä muutama kala saalistettu katiskalla tuohon pikkualtaaseemme ja sitten syksyllä viety takaisin jokeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau,teillä on allas... hienooo. =) Opiskelin vähän juuri tuosta karppialtaasta, ei ihan mikään ihan pikkujuttu... varsinkin jos haluaa että ne pystyy talvehtimaan siinä. Voi olla että tyydyn nyt alkuun linnunjuotto altaaseen. =)

   Poista
 2. Du har också fina stockrosor! Och liljor! Snygg lekstuga också : )
  /Cika

  VastaaPoista
 3. Ihania liljoja !!! Aion ehdottomasti hankkia nyt kuningasliljoja, eli kiitos rohkaisusta : )
  Tuo "rikkaruohosi" muistuttaa jättiverbenaa, joka ei siis talvehdi ulkona.
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki toki, sinulle ehdottomasti kuningasliljoja ja englantilaisi ruusuja! =)
   Yhden jättiverbenan sain talvehtimaan kellarissa ja se kukkii jo kauniisti, mutta näitä on ihan mielettömäsi penkissä, eikä ne ikään kun kasva... ei vaikka olen antanut tiettyjen olla koko kesä jotta näkisin että mikä rikkaruoho se on... en ymmärrä.

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!