lauantai 16. helmikuuta 2013

Jättiverbena projekti

Kuten jotkut teistä tietää niin minulla on ollut vähän ehkä erilainen jättiverbena (verbena boreansis) projekti meneilläni.

Syksyllä 2011 sain ystävältä pari verbenaa josta toisen jätin talven yli ulos kukkapenkkiin. Yksilö ei selvinnyt talvesta, mutta oli siementänyt niin voimakkaasti ympäriinsä että syksyllä 2012 kaivoin 100kpl jättiverbenan "vauvaa" penkistä, istutin ne ruukkuihin ja kannoin ne perunakellariin. Sinne sitten unohdin ne...

Thaimaan reissun jälkeen (eli joskus tammikuun lopussa) muistin käydä vilkasemaan niitä - ne oli rutikuivat... Äkkiä kaikki ruukut suihkuun ja vesielvytystä. Sitten unohdin ne suihkuun....pariksi viikkoa... Ei siinä mitään, mutta yhden satsin olin unohtanut ämpäriin, eli ne seisoi sitten vedessä sen pari viikkoa... Voitte varmaan arvata mikä haju niistä jo lähti siinä vaiheessa.

No, seuraava elvytys - mullanvaihto. Ja taas jätin ne oman onnensa nojaan (olen todella huono puutarhuri....)

Nyt ne näyttävät tältä. Älkääkä antako vihreiden kasvualun hämätä teitä, ne kasvois kellarissa syksyllä, mutten raaskinut leikata niitä pois. Hassuin tosin on että ne näyttäisi ihan elossa olevilta... Nähtäväksi jää, taas vaihteeksi.4 kommenttia:

 1. Minusta nuo näyttävät ihan elossa olevilta. En ole koskaan kasvattanut jättiverbenaa, mutta nyt pitäisin noita valossa, mutta suht viileässä, enkä päästäisi multaa kuivumaan enää kokonaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää, eikös!?! Eli toivossa on hyvä elää. Saakeli, pakko saada kohta se lämmitetty kasvihuone, kun ikkunapaikat tuuppaa olla jo ihan täynnä. Ja 100 verbenaa vie melkoisen paljon ikkunapaikkaa. =)

   Poista
 2. Meinasin tilata jättiverbenan siemeniä, mutta sitten se jotenkin jäi... Taitaa olla aivan uskomaton leviämään, kun yhdestä kasvista tuli 100 uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis en tiedä onko tämä normaalia vai ei... Ja jos luit vanhempia postauksia, niin kitkin läpi kesän noita ihme "rikkaruohoja" aika lailla, eli olisi varmasti helposti tullut tuplasti jollei triplasti enemmän vauvoja jos olisin tiennyt mitä kitkin... =)
   Juttu on myös että emo kasvi kuolee suomen talvessa, ja vauvat harvemmin kehittyvät kukkivaan tilaan suomen kesän aikana. Eivät ehdi kasvaa.

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!