sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Nukkatyräkki – Euphorbia leuconeura


Nukkatyräkki – Euphorbia leuconeura - Borsteuforbia


Nämä kuuluvat myös niihin erittäin helppohoitoisiin ja suositeltaviin huonekasveihin josta tykkään paljon.

Molemmat ovat vielä hengissä, isompi asuu vielä samassa kohtaa, yläkerran olotilan nurkassa, ikkunan edessä joka on kohti etelää. Toinen on aina vähän eri paikoissa, tällä hetkellä ruokahuoneessa melko pimeässä nurkassa.

Isompi on istuttettu altakasteluruukkuun, pienempi normaaliin ruukkuun. Molemmat voivat hyvin. 


12 kommenttia:

 1. Minulla on myös tuo kasvi.... Tai luulen,että se on sama. Se ampuu mustia pyöreitä siemeniä aina välillä? Tietääkseni on myrkyllinen, joten pidän sitä makuuhuoneessa, koska pelkään, että kylässä käyvät koirat voivat popsia siemeniä suuhunsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se ampuu mustia pyöreitä simeniä ympäriinsä. On myrkyllinen, mutta kuinka myrkyllinen, sitä en tiedä.

   Poista
  2. Minulla on ollut monta vuotta näitä Nukkatyräkkejä,mutta nyt kumpikin kuoli tänä talvena :( mistä löytäisin edes siemeniä haluaisin uuden kasvin?Kastelin varmaan liikaa?Jos jollain on siemeniä ottaisin kyllä.

   Poista
  3. Multa voit tietenkin saada siemeniä! Laita vaan osoitteesi tulemaan niin postitan sulle. =)

   Poista
  4. Hei, olen pitkään yrittänyt löytää jostain nukkatyräkin taimia tai siemeniä. Liikenisikö Cosmos sinulta niistä muutama tännekin? :)

   Poista
  5. Kyllä vain, laita vaan osoitetiedot minulle niin kerään vähän siemeniä talteen sinulle. =)

   Poista
 2. Anonyymi (12 maaliskuuta)miten laitan osoitteen ja mihin?en pääse sun s-postiin ja en tiedä miten toimia,kun nyt kumminkin haluaisin niit siemeniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun s-posti on mia.kainulainen@gmail.com - lähetä siihen sun tiedot. =)

   Poista
 3. Osoite on lähetetty,kai on tullut jotta voitte lähettää siemeniä.Voisin taas kokeilla kasvun ihmettä,kun aurinkokin paistaa.Tosin tämä kyseinen kasvi on melko hidaskasvuinen!Tyttärellä se on vielä hengissä ja syynä on se kun ei muista kastella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos joo, sain sen, siemenet tulee varmaan pääsiäisen jälkeen. tai siis postitan ne jossain vaiheessa pääsiäisen jälkeen. =) Juu muista, anna mullan kuivua kunnolla kasteluiden välissä.

   Poista
 4. Kesäiset terveiset täältä Turun seudulta päin.Lähettämistäsi nukkatyräkin siemenistä kaksi iti,mutta vain yksi jaksoi nousta ja työntää jo viidettä lehteään.Aivan hyvä,kunhan en jossain vaiheessa ylikastele.Hyvää kesän jatkoa näiden niin sisä kuin ulkokukkasien merkeissä etenkin nyt kesäkukat ja perennat ovat kauneimmillaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla!! Pidän peukkuja että siitä yhdestä nyt kasvaa iso ja komea nukkatyräkki!

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!