lauantai 3. elokuuta 2013

Pitkä puutarhapäivä

Ohho... yli 12h non stop (mitä nyt pakollisia ja niin ärsyttäviä wc ja ruoka taukoja) puutarhassa tänään ja olen niin rikki... mutta onnellinen.

Pakkomielle kulkea paljain jaloin kun alkuviikko jouduin pitämään kenkiä jalassa, osottautui tänään olevan vähän too much. Nyt on jalkapohjat todella hellänä...

salkoruusuja ja malva


Mutta puutarhassa sain jopa jotain tehtyä. Pari vuotta sitten kun Sari Weckström Puutarha Studiosta (Sarin puutarhat) kävi konsultoimassa pihallani, hän sanoi ettei kannata erottaa nurmikko ja tietä mukulakivillä. Jepp, ei kannata ei, todella epäkäytännöllistä... ja tältä se näytti..


Sari ehdotti muistaakseni näitä... Ja tältä se nyt näyttää. Selkeesti mielestäni siistimmältä - vielä oli illalla vähän isoja kiviä siirtämättä - ehkä huomenna sitten, tai ensi viikolla, tai ensi vuonna...


Sain myös vihdoin tehtyä yhden kukkapenkin jota olen suunnitellut monta vuotta sitten. Ilta-aurinko, rutikuiva maa - mitä kasveja ehdotatte? Tuo pikkiriikkinen joka näkyy kuvassa on köynnöshortensia, josta mainitsin Bokashi postauksessa. En oikeasti ymmärrä miten se voi elää tuossa - olen kastellut sitä kaksi kertaa tänä kesänä ja en siksi että se näyttäisi janoiselta, vaan siksi että ajattelin että on pakko. Olen aivan varma että tämä on ainoastan Bokashin ansiosta, joten kaivoin taas pari ämpäriä sitä ihmeainetta tuonne penkkiin.Sitten perkasin talokukkapenkin... kuvasta ei näy ehkä muuta muutosta kun että pyykit on laitettu roikkumaan jälkimmäisessä... mutta pääasia on että mä huomaan eron.

Tuo penkki on muuten ainoa josta en tykkää... tämän on ammattilainen suunnitellut ja toteuttanut.... Ei tarpeeksi kaaosta...? Ehdotuksia otan mielellään vastaan.

ennen - jälkeen

Sitten myös siirsin ja istutin vino pino kasveja uusiin paikkoihin... Raukka, tuntuu siltä että jotkut perennat joutuvat siirtoon joka vuosi.

Niin ja taas löysin jättiverbenan vauvoja - eli nyt toisena kesänä vielä puskee samaan paikkaan vauvoja. Ihmeellinen kukka. Postaus asiasta täältä.

6 kommenttia:

 1. Rankka helteinen päivä uurastusta takana! Visioin kun kerta menit kysymään ideoita:

  Talon seinustalle ehdottaisin jotain hieman korkeampia kasveja tai pensasta? Oliskohan jotain kuivuudesta nauttivia ruusuja tai vaikkapa laventelia :)

  Perennapenkissä näyttäisi olevan komea kivinen tausta, itse kivien ystävänä en peittäisi sitä millään kauhealla puskalla :) Olisiko joku hoikkavartinen pieni puu mitään? Alle sitten jotain kivoja perennoja?

  Huilauspenkki keskelle penkkiä? Voisi sitten huokaista kun on saanut pyykit narulle.

  Voimia pihapuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi ehdotuksista! Juuri noista kivistä johtuen olen ollut vähän arka täyttää tuota penkkiä - haluan että kivet näkyvät. Ammattilainen ehdotti myös puuta siihen, tai siihen istutettiin myös riippakirsikka, se kuoli. Ehkä mun pitää korvata se jollain toisella riippapuulla joka kestää suomalaiset talvet.
   Toinen penkki on kuitenkin niin varjoisa etten tiedä kestääkö laventeli, mutta se olisi kyllä niin ihana!! Pitää selvittää. Kiitos vielä ehdotuksista!

   Poista
 2. Kyllä joskus pakolliset tauot ovat ärsyttäviä.
  Jos kaaosta tarkoittaa valtavaa määrää kauniita kukkia, niin jatka vain samaa linjaa. Kyllä siitä hyvää tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Kaaos tarkoittaa juuri sitä! =)

   Poista
 3. Ehdottaisin seinustalle pensasruusu "Ritausmaa",sinipalloohdakkeita ja vaikkapa punahattuja. Voisihan sinne seinälle panna kasvamaan jonkun kärhönkin tai köynnösruusun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa juuri minuntyyliseltä penkiltä!! Mutta kun mä arkailen koska siihen ei paista aurinko kun max 1h... selviiköhän ne...?? No toisaalta ei kai voi muuta kuin kokeilla! Kiitos Katja ehdotuksista!

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!