sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kitkemisestä

Joo tiedän, minulla on erikoinen tilanne (tai mistä minä tiedän onko erikoinen, ehkä kaikki tekevät näin), mutta ainakin melko uusi tilanne. En enään kitke rikkaruohoja - kitken perennoja... hohhoj - ei niin mukavaa. Kevät alkaa esikkoiden kitkemisellä, sitten se vaihtuu lemmikeiden kitkemiseen, nyt kitkin akileijoja ja kohta kitken oikein urakalla päivänkakkaraa. Ja jotain minun on kohta pakko tehdä noille sormustinkukille ja malvalle...


Kottari täynnä akileijoja menossa kompostiin

10 kommenttia:

 1. Nyt valaise aloittelijaa, miksi kitket perennoja?! Tekee oikein phaa katsella noita akileijoja joita koitan epätoivoisesti hamstrata pihalleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin aina ennen miksi mummoni leikkasi kukkavanat jo vähän ennen kun ne olivat kukkineet loppuun - nyt tiedän... ettei ne leviäisi siemenestä. Eli joudun kitkemään tiettyjä perennoja koska jos en kitkis, ei minulla muita kasvaisi kun niitä pihallani. Jos joskus pyörit täälläpäin, tule käymään niin kaivan sinulle ämpärikaupalla - täällä näitä riittä!

   Poista
  2. Voi vitsi kun olet niin väärällä suunnalla, muuten olisin siellä jo :D Mä oon nimittäin huomannut, että kaikkiin perennan taimiin saa upotettua omaisuuden... Olen myös huomannut, että saaduilla taimilla on enemmän tunnearvoa kun kaupasta ostetulla :)

   Poista
  3. No hitsi joo... mutta jos tulet tännepäin käymään joskus niin sitten ilmoittelet joohan! =)

   Poista
 2. Minulla on kohta sama tilanne joidenkin kukkien kanssa. Päivänkakkaran kanssa tein niin, että laitoin sitä yhteen kukkapenkkiin, missä saa vapaasti levitä. Muuten tuntuu tukahduttavan kaiken. Vielä en ole akileijoihin hukkunut, vaikka niitä kasvaakin paljon. Ymmärrän kyllä myös aloittelijan tuskaa. Oli työlästä ja tuskaa keräillä paljon perennoja aluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepp, siksi yritän tarjota kaikille ystäville ja tutuille perennoja. =) Tosin, viime vuonna annoin jo niin paljon pois että luulis että tuntuu jossain, mutta ei, yhtä paljon niitä pukkaa lisää. No, mukavampi tilanne tämä kun että hukkuisi rikkaruohoihin.

   Poista
 3. Mulla tilanne,että hukun rikkaruohoihin ja sitten vielä kukkiinkin,joissakin tapauksissa..päivänkakkara leviää hullun lailla,samoin,kuin lemmikki,verikurjenpolvi,kotkansiipisaniainen ja vuorikaunokki.

  Kannattaa satsata hyvään multaan perustusvaiheessa,niin säästyy ainakin kaameilta rikkaruohokasvustoilta.

  T: Huonoa tilausmultaa pihalleen saanut :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... eikiva. Tosin meidän takapiha on ihan täynnä rikkaruohoja ja ihan ilman huonoa tilausmultaa. =)

   Poista
 4. Täälläkin sama juttu, pakko kitkeä joitain perennoja; akileijat, lehtosinilatva ja maksaruoho mm. Vähän se kirpaisee, kun muuten olen ottamassa vastaan kasveja aina jos joku on vähentämässä omiaan. Akileijat on kyllä ihan ongelma ja kuitenkin mun suuri rakkaus... Ristiriitaista.
  Niin että jos kuljette täällä Pohjois-Pohjanmaalla, niin poiketkaapa hakemassa täydennystä omaan pihaanne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ristiriitaista, pakko myöntää. En tietenkään halua hävittämään niitä puutarhasta, vain antaa muillekin tilaa.
   Poiketaan ehdottomasti kun ollaan lähettyvillä - ja sama sinne, eikös? =)

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!