tiistai 17. huhtikuuta 2012

Lila käpy - Lila kotte

Mikä tämä on? En muista istuttaneeni mitään tämän näköistä... Yritin jopa kaivaa muistinpanot esiin, ja ei, mitään edes sinne päin olevaa en ole istuttanut tuohon penkkiin... Tämä on sitten juuri tätä kaaospuutarhailua.

Alltså vad är de här? Jag kommer inte ihåg att jag skulle ha plantera nånting i stil med de här... Jag försökte till och med komma mina mycket nogranna anteckningar (NOT) från hösten, men nej, jag har nog köpt något sånt där... Ja de här är väl just de här mitt kaos hobby...

Lila käpy? - Lila kotte?
 Ja vihdoin lumi suli myös lumikellojen kohdalta! (en muistanut istuttaneeni niitä mutta löysin muistinpanot....) Olin niin liekeissä syksyllä etten tietenkään suunnitellut mitään vaan istutin vain vimmatusti vaikka mitä vaikka mihin.... Että sillai... Kannattaisko istuttaa ne ensimmäiset kukkivat niihin pälvikohtiin (niihin kohtiin mistä lumi sulaa ensin) niin pääsis heti nauttimaan keväästä... Ei kannata yleensä suunnitella mitään.

Och äntligen smalt även snön från det stället var snödropparna fanns! (men jag kom ju nog inte ihåg att jag hade planterat dem på hösten... men, jag hittade mina anteckningar) Jag var så vild på hösten att jag klart inte planerade någontin, utan stoppade bara en hel massa lökar i jorden lite över allt.... så att sådant... Skulle det kanske löna sig att lite planera? Att planter de tidigaste blommarna på ställen var snön smälter först... så skulle man tidigt kunna få njuta av våren.... Neeeej, det lönar sig inte att planera någonting.


Lumikello - Snödroppe

Galanthus Flore Pleno (löysin muistinpanoni, hyvä minä - hittade mina anteckningar, jei)

10 kommenttia:

 1. sanoisin että tuo lila käpy on ruttojuuri. se kukkii ensin ja sitten tulee valtavat lehdet, korkeuttakin kasvilla voi olla pari metriä. Kannattaa poistaa puutarhasta, vaikka kaunis kukkiessaan onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi apua... ja miten hitsissä se on vaeltanut mun puutarhaan... saakeli.
   Kiitos paljon avusta, en olisi koskaan keksinyt tuota!

   Poista
 2. Ei sitä nyt aina tarvitse niin kovin suunnitelmallinen näissä istutteluissa olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ei niin kai, mutta edes tietsä vähän! ...ja välillä.. =)

   Poista
 3. Spännande när det kommer upp växter man inte minns att man planterat : )
  Tack så mycket för "tunnustus" jag fick av dig! Roligt att läsa hur andra svarar också : )
  /Cika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Var så god, du har så fin blogg! Ja man är ju lite nyfiken på alla som skriver blogg, så lite roligt med lite frågor. =)

   Poista
 4. Kiva, kun tällä tavalla saa selville uusia asioita! Olen myös ihmetellyt erästä kummallista kasvia pihalla. Nyhdin sen pois 1. kesänä, mutta huomasin sen seuraavana kesänä uudestaan. Olis kiva tietää mikä sen on... Laitanpa siitä kuvan blogiini jos sitä vielä näkyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on hyvä tapa - laita ihmeessä kuvia tulemaan! =)

   Poista
 5. Ihan mahtavaa! Samaistuin heti tähän kaaospuutarhailuun :) Käpy on kyllä käsittämätön... itse odottelen täällä kanssa, että mitähän pikkuisista kukkapenkeistäni kasvaa, kun ei millään muista. Mutta sopineeko sinulle blogisi linkitys, jotten kaaostelustasi jää paitsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun löytyy samanhenkisiä =) Toki linkitys sopii!

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!