sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Puutarhailtapäivä - Eftermiddag i trädgården

Puutarhailtapäivä tänään! Voi ihanuus, miten voi voida niin hyvin kun saa olla ulkona auringonpaisteessa ja nyppiä rikkaruohoa! Tänään istutin loput parkvekekukista jotka oli jouluun asti laatikoissa (hyasintteja, tulpaaneja, jouluruusuja). Ja ups mikä yllätys kun kaavin maata... Siis niin paljon lieroja että huhhu... vaan vilisi. Ja isoja, isoimmat jotka näin oli 15cm pitkiä ja niin paksuja että ällötti jo.

Åååh, så skönt, fick vara hela eftermiddagen i trädgården. Hur kan jag må så bra när jag får vara ute i skolskenet och nyppa ogräs! Idag planterade jag resten av blommorna som jag hade i lådorna till julen (hyacinter, tulpaner, julrosor). Och oj vilken överraskning när jag grävde i jorden... Alltså de bara krylla med mask där! Stora och små, de största mätte upp till 15cm och var så tjocka så jag tyckte de var lite äckligt redan.

Tässä vain yksi liero, yleensä niitä oli ainakin viisi jos ei kymmenen - Här en daggmask, oftast var de minst fem till tio.

Ja arvatkaa mitä muuta bongasin penkistä - valkovuokon nupun!

Och gissa vad jag bonga i blombänken - en vitsippa i knopp!

Valkovuokko joka kukkii ihan kohta! - Vitsippa som blommar snart!

Crocus
Helleborus
Anemone hepatica

6 kommenttia:

 1. Ou jee! :) Kevät on ihan parasta aikaa!

  VastaaPoista
 2. Vau, ykkösvyöhykkeellä ollaan hiukan edellä meidän metsäisen pihan II-III-vyöhykkeestä. :) Siis jo valkovuokkokin nupullaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin ihanaa! Tosin nyt se kevät taas otti takapakkia ja täällä sataa räntää... on se välillä niin ärsyttävää!

   Poista
 3. Kastemadot ovat puutarha-apulaisten parhaimmistoa, vaikka ovatkin iljettäviä koskea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina ihanaa tavata kastematoja, tietää siten että maa voi hyvin, mutta ylläityin ensinnäkin että niitä on jo vaikka on vielä kylmä ja että niitä oli niin todella paljon! =)

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!