maanantai 2. heinäkuuta 2012

Ekoteko


17 000 ton per år skulle koldioxidutsläppen minska med årligen om alla svenska villaägare gjorde om halva tomten till en vild blomsteräng i stället för att klippa gräsmattan med motorgräsklippare. Det skulle dessutom bli fler fjärilar och bin i våra trädgårdar samt mer tid över för hängmattan!
(källa: via tidningen Allers Trådgård - Naturskyddsföreningen)

Så bra, får en att tänka lite om... alltså minska gräsmattan och mer perennabänkar!

17 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä vähenisi vuosittan jos kaikki (ruotsin) omakotitalon omistajat muuttaisi puolet tontistaan kukkaniityksi sen sijaan että leikkaisi nurmikkojaan moottorilla varustetulla ruohonleikkurilla. Sitäpaitsi se edistäisi perhosten ja mehiläisten elämää puutarhoissamme ja meillä olisi enemmän aikaa riippumatossa löhömiseen!
(lähde: puutarhalehti Allers Trägård kautta - Narturskyddsföreningen)

Siis niin siistii, nyt voin todella hyvällä omatunnolla pienetää meidän nurmikkoa ja tehdä enemmän perennapenkkejä!

8 kommenttia:

 1. Tätä meillä on viime vuosina toteutettu pikkuhiljaa. Toki tarvitaan leikkuriakin vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Tosin mitäs jos hankkis sellaisen vanhanaikaisen töynnettävän leikkurin...? Saisi kunnolla hyötyliikuntaa. =)

   Poista
  2. Mies osti juuri maanantaina uuden leikkurin;hiukan yritin tyrkyttää hälle sellaista "väkisin lykättävää",mutta ei lämmennyt ajatukselleni.

   Poista
  3. Hah, no tosin en ihmettele ettei lämmennyt... onhan se oikeasti jo raskasta. =)

   Poista
 2. Olipas jännä tieto! Meillä puolisoni halusi paljon ajettavaa nurmikkoa, minä pärjäisin ilmankin. Täytyy tässä vuosien varrella pikku hiljaa vallata enemmän tilaa kukkasille sun muille...! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mistä tämä johtuu - miehet ja nurmikko. Olen kuullut tuon useasti ja meillä on myös se tilanne että mies haluasi nurmikkoa ja minä perennapenkkejä.

   Poista
 3. Juuri katson tallenteena Huvila&Huussi -ohjelmaa, jossa Veeti Kallio hehkuttaa 30 -luvun mökistänsä että "piha on nyt hieno kun teimme sille jotain, tässä oli aiemmin kauheesti kasveja ja kaikkee, nyt vain siisti nurmikko" Käsittämätöntä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole todellista!!! Järkyttävää suoraan sanotusti!

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!