keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Yllättäjä kukkapenkissä

Ihmettelin että mikäs rikkaruho on päässyt valloilleen minun nykyisessä sormustinkukka penkissä... Hetki kesti että tajusin että jonkin tyyppinen tulikukkahan (verbascum) se siinä. Olin vähän aikaan sitten kyllä tilannut erilaisia tulikukkia, mutta en tilannut keltaista... Tämä on näitä ihania kylkiäisiä mitä voi joskus saada jonkun taimen mukana. En tykkää keltaisista kukista, mutta tästä tykkään paljon!

9 kommenttia:

 1. Minäkään en ole kovin innokas keltaisten kukkien ihailija,mutta tuohan on upean värinen!

  VastaaPoista
 2. Den är fin med det lila och orangefärgade i mitten!
  /Cika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jepp, de antagligen just de som gör att åtminstone jag tycker att den är så fin! =)

   Poista
 3. Meilläkin on noita tulikukkia melkein joka kukkapenkissä nykyään... leviävät sen verran hyvin siemenistä. Osa on ollut pakko siirtää pois, sillä tulikukan isot lehdet tukahduttavat muut hennot kasvit.
  Voi muuten olla, että tuo tulikukka on pihan alkuperäiskasvi. Sen siemenet säilyvät maassa vuosia. Monesti kun vanhaa pihaa on kaivettu, maasta alkaa kasvaa "outoja kasveja" eli siemeniä on noussut pintamultaan, mitkä sitten lähtevät kasvuun ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no tuo on juuri sitä mitä vähän pelkään, mutta noiden sormustinkukkien kanssa, että ne tukahduttaa muut kasvit... ja sitten vielä kun en edes muista mitä penkeissä kasvaa =)
   On muuten varmaan juuri noin kun sanot, että siemenet on säilynyt maassa, koska luulen että ainakin kaikki nuo tsiljoona sormustinkukkaa on innostunut tuosta kaivamisesta. =)

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!