sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Salkoruusu ruoste - Stockros rost

Puccinia malvacearum eli Salkoruusu ruoste. Tämä sienisairaus ei vain iske salkoruusuihin vaan kaikkiin Malva sukuun kuuluviin kukkiin. Minun salkoruusuissa (alcea) sekä myskimalvassa (malva moschata) on nyt tämä sairaus, saakelisoikoon. Olisi pitänyt heti keväällä napsia salkoruusulta ensimmäiset lehdet pois ja sitten tarkasti seurata tilannetta.... mutta ei! Minä jotenkin tuuduttauduin siihen että ei minun puutarhaan tällaista tule ei... tai sitten en vaan ajatellut vaihteeksi mitään.
No nyt on lehdet ja sairastuneet osat leikattu ja hävitetty. Näitä ei saa laittaa puutarhakompostiin kun sairaus ei häviä vaan säilyy lehdissä. Ja nyt seuraan tilannetta!

Puccinia malvacearum alltså Stockros rost. Den här svamp sjukan angriper alla blommor som hör till Malva släkten. Jag har den nu sablar också i mina stockrosor (alcea) och myskmalva (malva moschata). Man borde genast på våren ha knyckt stockrosens första blad bort och sedan följt med... men inte jag. Jag tänkte att nej nej, inte blir min trädgård angripen... eller vad fanken jag nu sen tänkte på.
Nå nu är bladen och de angripna delarna klipt bort och förstört. Lägg de angripna delarna INTE i trädgårdskomposten, sjukdomen sitter kvar och fortsätter sprida sig. Och nu sen följer jag med!

Lehdtien alapinta

Lehtien yläpinta

3 kommenttia:

 1. Uuppss,toivottavasti ei pääse pahasti leviämään :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saakeli... no ainakin nyt näyttää vielä ihan hyvältä... tottakai, kun karsin pois kaikki... heh.

   Poista
 2. Koitan tätä pelastusoperaatiosta vielä tänään, kiitos!

  VastaaPoista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!