sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kimalaiskasvattajaksi

Ajatus lähti siitä kun on puutarha, on kukkia ja on öttiäistä. Ja kaikki tarvii kaikkea ja joo te tiedätte tän kuvion eikös... Ja on ollut juttua kimalaisten ja öttiästen joukko kuolemasta jne.

No mä tykkään kimalaisista, tai hemiläisitä kuten nuorempi lapsi ne nimesi. Ja mä haluasin niitä enemmän mun puutarhaan. No voisiko sitten ryhtyä hemiläiskasvattajaksi...?

Googlasin vähän mutta tuo mehiläiskasvatus vaikutti turhan vaikeelta, ja kun vähän ehkä kuitenkin "kunnioitan" mehiläisiä, niin ajatus ei houkutellut.

Mutta sitten, sitten löysiin, Pörrinpesän Forestumin Pieni taimipuodin sivuilta. Nyt yritän sellaisen tilata ja kokeilla onnistuuko hemiläisten kasvatus meillä. Ja niin, voi olla että ehkä sitten vasta ensi keväällä tämä onnistuu, mutta kuitenkin, nyt tiedän mistä hemiläiset tilaan!

Edit: Soitin tänään Forestumiin ja asia oli niin kuten vähän epäilin, kimalaisten sesonki on loppumaisillaan. (Käääk, syksy on kohta täällä - angsti!!!) Eli ensi vuonna maaliskuussa kannattaa tilata Pörrinpesä, ja he toimittavat sen asiakkaalle seuraten miten kevät etenee sitten oikeaan ajankohtaan. Hieno homma! Ja eikun muistutusta kalenteriin että ensivuonna en olisi näin myöhässä asian suhteen.
4 kommenttia:

 1. Meidän vintillä on sekä mehiläis -että ampiaispesä. Eikä todellakaan kannatta hävittää - voisi jäädä naapureiden omenat ja marjat pölyttämättä :) Hyönteishotellia ei tarvitse kun halkopinot suojaavat useita öttiäisiä talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin wune! Pitää antaa vähän tilaa luonnolle! =)

   Poista
 2. Hunaja on hyvää;sekoittelen sitä teehen ja käytän myös ruoanvalmistuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mehiläisistä saa hunajaa - kimalaisilta ei. =) Ainakin jos olen ymmärtänyt tämä asian nyt oikein. Koska en todellakaan halua "siivota" mehiläispesää joten valitsin kimalaiset.

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!