keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

nyt on elokuu...

...ja minä olen viljaa. No en onneksi kuitenkaan ole.

Mutta selkeästi ihmiset ovat heränneet lomiltaan ja se tarkoittaa minulle yleensä lisää töitä... Työnteossa on hyvät ja huonot puolensa. Huonot on ainakin se etten ehdi käydä puutarhassa. En ole tyylii ehtinyt edes puutarhakierrosta käydä kun päivät venyvät aamu kahdeksalta ilta yhdeksään. Yksityisyrittäjän ihanuutta...

Huomaan että aamuisin, tai varsinkin iltaisin työn jälkeen, puutarhakierros on ihana tapa rentoutua. Vähän nuuskia liljoja ja ihastella kärhöjä. =Love. Yksi päivä kun tätä rentoutumisharjoitusta harrastin, kyykistin ja nypin jotain rikkaruohoja siinä ohimennen pois ja kuulin ihme ääntä. Melko kovaäänistä "runksutusta". Ihmettelin että jospa kuulin väärin, mutta ääni vain jatkui. Kun aloin tarkemmin tarkistaa mistä ääni tuli, löysin kauniin toukan joka söi kuivunutta lehteä. Hassun näköistä kun se popsi lehteä poskeen ja äänteli kun perunalastua olisi popsinut.

kuva otettu iPhonella

Viikko sitten lauantaina meillä oli vieraita, ja mieheni lähetti minut "meidän metsään" (siis meillä ei ole metsää mutta naapurin avohakkuu on mukamas meidän metsää) poimimaan vattuja. Herranjestas niitä oli valtava määrä. Samaisessa metsässä oli viimevuonna valtava määrä mustikoita. Tänä vuonna mustikoita ei ole niin paljon - suurin osa on kuivuudesta johtuen kuihtunut pois. Mustikasta puheenollen, kohta teen postauksen pensasmustikastani...

kuva otettu iPhonella


6 kommenttia:

 1. Nauroin perunalastun popsijalle. :) Minä täällä olen lukenut ja ihastellut joka postauksen, mutta kommenttia harvemmin tulee jätettyä. Nyt ajattelin vilkuttaa ja sanoa, että täällä ollaan. :)

  - Rouva E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka mukavaa, kiva että kävit vilkuttamassa! Toivottavasti käyt useammin! =)

   Poista
 2. Pitkästä aikaa ehdin nyt kommentoida... tämä on tätä yksityisyrittäjyyden ihanuutta tämänkin ; )
  Takapihan muurin ympäristö näyttää jo tosi kivalta. Ensi kesänä kasvit ovatkin paljon rehevämpiä.
  Minustakin on niin ihanaa kävellä ja tutkia pihaa kaikessa rauhassa... nuuhkia liljoja, suklaakosmosta, ruusuja jne... kyllä kesä on ihanaa aikaa puutarhassa.
  Jään innolla odottamaan juttua pensasmustikasta : )
  Huumaavaa elokuun alkua !

  VastaaPoista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!