sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Takapiha vol. 3

Nyt kun "joku" haluaisi tehdä puutarhahommia - keli on niin ärsyttävä, että v*t**ksen energialla voisi rakentaa vaikka pienen kylän.

Jos toimin parhaiten aurinkoisella hellesäällä, voitte vaan kuvitella kuinka huonosti toimin kylmällä ja varsinkin niin tuulisella kelillä että taimet tuulee käsistä pois kun niitä pitäisi istuttaa.... Todella, todella ärsyttävää!!

Onneksi mieheni toimii säällä kun säällä - <3 - eli hän teki penkkien kanttaukset. Tämän penkin kanttaukset on tehty ekologisella periaatteella - "man tager vad man haver" eli vapaasti käännettynä "pitää käyttää sitä mitä nurkista löytyy". Yläkanttaus on tehty jämälaudoista, ja alakanttaus naapurilta saatuja ylijäämä kattotiileistä. Kumpikaan kanttaus ei ole sellainen jota käyttäisin jos minulla olisi paljon rahaa ja kärsivällisyyttä rakentaa puutarhani - mutta nyt mentiin näillä.

Kasveissa olen kuitenkin päässyt niin pitkälle suunnitelmissani (siis missä...?!?) että lähinnä leikkimökkiä tulee olla vähän syötäviä, eli kanttauksen lähellä on kuukausimansikkaa ja mökin seinustaa pitkin saa tuo karhunvatukka alkaa kasvaa.

Muuten sitten suunnitelma on taas vaihteeks vähän sekaisin ja kaaos on pikku hiljaa syntymässä tuttuun tapaan...

kuva otettu 12.7.2013 kun vihdoin ja viimen kyllästyin kärräämiseen ja lainasin faijan traktorin. Kyllä, sen jälkeen projekti edistyi jopa nopeasti.... miksi en lainannut aikaisemmin...4 kommenttia:

 1. On kyllä mielenkiintoista seurata tätä takapiha-projektiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh Katja =) mukava jos viihdyttää =) - mun mielestä on aina niin mielenkiintoista sitten jälkeenpäin katsoa muutokset, kun kuitenkin unohtaa matkanvarrella vaikka mitä.

   Poista
 2. Olisihan se kiva tilata kiviliikkeestä upeita muuri- ja reunuskiviä ja muutakin mukavaa pihan rakentamiseen. Toisaalta puutarhasta tulee omaperäinen, kun joutuu säveltämään ratkaisuja. Kenties myös entistä rakkaampi, kun tietää suurin piirtein jokaisen kiven ja kannon itse kääntäneensä. Hyvä tulee, joten mielelläni odotan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, onhan tuo niin totta - ja ainakin on omaperäinen!!

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!