perjantai 26. heinäkuuta 2013

Takapiha - valmis?

No ei todellakaan, mutta ehkä sillai melkein... Tai no, siis muurin ympärillä on melko valmista - eikä kait mikään omakotitalossa tai -pihassa ole koskaan valmista valmista - koska aina voi laajentaa ja muttaa ja vaihdella.... näin ainakin meillä.

Tässä kanttaus - siis edellisessä postuksessa kun itkin siitä ettei ole niin kuin haluasi, vaan tehdään sillä mitä on... nyt oli kattotiiltä naapureilta. Ja onhan tämä ainakin omaperäistä niin kuin yksi ihana lukija kommentoi.

Yläkanttaus

Alakanttaus kattotiilillä


Kasveja on nyt sitten istutettua aivan kuten kaaokseen omistautunut "puutarhurin" kuuluu. Yksi sinne tänne ja sitten tonne... ja ehkä vielä tuonne yksi.... Mutta hei, olen kuitenkin yrittänyt oppia sen verta etten tunge niitä liian lähekkäin... mutta se on juuri todella ärsyttävää, koska nyt näkyy paljon paljon multaa... Miksen koskaan opi visioimaan, suunnittelemaan, ja sitten vielä toteuttamaan...


Kaari jossa toivottavasti kasvaa erilaisia kärhäjä ensi vuonna - nyt ämpäreissä kasvaa papuja

Siinä se nyt on - rappuset, alakanttaus, alapenkki, muuri ja yläpenkki - Jei!

13 kommenttia:

 1. Paljon uutta istutusaluetta :). Kyllä tuohon saa mahtumaan vaikka mitä! Ja nythän on hyvä aika ostella, kun puutarhamyymälöissä alkaa olla kohta hyvät alennukset perennoissa.

  VastaaPoista
 2. Hienoa. Kyllä kattotiilit ovat hyviä ja ajan myötä kuitenkin kasvit alkavat peittämään osaa kanttauksista, joten ne ovat vain viehättäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää - juu, ei kai siinä mene kun korkeentaan pari vuotta niin voivottelen jo penkissä olevaa ahtautta. =)

   Poista
 3. Alueesta tulee hieno, kunhan kasvit ottavat paikkansa. Nuo laakeat porraskivet ovat todella upeat. Löytyivätkö omalta tontilta? Kattotiilet sopivat erinomaisesti reunustamaan kukkapenkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa "tarvikkeista" on löydetty omasta pihasta, oikeastaan kellarin lattiasta... juu, purettiin kellarikerroksen yksi huoneen lattia, ja siellä oli maapohja, jossa paljon tuon tyylisiä kiviä. =) Osa kivistä saatiin sitten naapurilta.

   Poista
 4. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 5. Ei se näytä kuin hetken paljaalta:) Mutta se hetki on tietysti puutarhurille hankala:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ne hetket joille jälkeenpäin nauraa, ne on hankalia juuri silloin... =) Onneksi puutarhurin harrastus (ja hevosten kanssa työskentely) on opettanut että vuosi on lyhyt aika. =)

   Poista
 6. Ensikesänä näyttää kuule jo paljon vehreämmältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toivotaan niin! Mutta kun ei oikein malttais odottaa...

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!