torstai 23. helmikuuta 2012

Hiussaniainen - adiantum radianum - Snittadiantum

Ihana, aivan mielettömän kaunis ja jotenkin rauhoittava kasvi. Hiussanianen (adiantum radianum)viihtyy valossa tai hajavalossa, ei suorassa auringonpaisteessa. Multa kannattaa pitää jatkuvasti kosteana. Minulla on kastelupisara ruukussa mutta vaihdoin nyt altakasteluruukkuun. Hiussaniainen tykkää sumutuksesta.

Snittadiantum (adiantum radianum) är enligt mig en otroligt vacker, ljuvlig och på nå sätt lugnande växt. Den trivs i halv skugga eller ljus men inte i direkt sol ljus. Myllan håller jag hela tiden fuktig. Jag har haft en "vattnardroppe" för att hålla koll på fuktigheten. Nu plantera jag om den i en självbevattnande kruka. Adiantum tycker om att bli duschad.

sininen kastelupisara - blåa vattnardroppen

uudessa ruukussa - i nya krukan

2 kommenttia:

  1. Hei vaan! Onkohan minulla sama saniainen,kun se kasvaa ylöspäin aina vaan ja talvehti ulkona on mielestäni erittäin kaunis pieni lehtinen kasvi,ostin sen Virosta kukkamarkkinoilta enkä ole täällä sitä nähnyt??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa mielenkiintoiselta.... en tiedä onko sama. Olen luullut että tämä on sisäkasvi enkä kyllä raaski kokeilla jos se talvehtii ulkona. Laita kuvaa tulemaan niin verrataan onko sama. =)

      Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!