perjantai 22. maaliskuuta 2013

Amazoninlilja - Eucharis Amazonica

Uusi tulokas, Amazoninlilja (eucharis amazonica) Amazonlilja.

Hoito: anna mullan kuivahtaa kasteluiden välissä, pidä pienessä ruukussa. Ei pitäisi tarvita hirveesti valoa.

Onko teillä kokemusta Amazoninliljasta ja jos niin miten hoidatte sitä?
8 kommenttia:

 1. Minulla on ollut vuosikaudet amatsoninlilja ja se kukki säännöllisesti, kunnes vaihdoin mullan ja nostin sipulit ylös. Siitä se ei pitänyt lainkaan, vaan juroi hyvin pitkään. Liljalle onkin annettava kasvurauha ja vain pelkkä pintamulta kannattaa vaihtaa. Toinen asia on ilmankosteus, josta kukka pitää ja lehtiä voikin suihkutella suihkupullolla. Minulla oli aikoinaan kotona ilmankostutin ja liekö sen ansiota, että kukka saattoi kukkia jopa kahdesti vuodessa. Kolmas tärkeä asia on kastelu. Talvella liljani saa tosi vähän vettä ja välillä päästän mullan ihan rutikuivaksi. Kesää kohden sitten lisään kastelua pikkuhiljaa. Minulla on blogissani juttu amatsoninliljasta kuvineen. Jos kiinnostaa, se löytyy blogia selaamalla "Amatsoninlilja kukkii" otsakkeen alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Super paljon Kiitos Kruunu Vuokko tästä ja menen heti blogiisi lukemaan lisää! Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Unohdin sanoa, että juttu amatsoninliljasta löytyy marraskuun 18:n toista päivän kohdalta. Anteeksi kun en heti tajunnut kertoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, löysin sen kyllä heti. Aivan upeat kukat!!

   Poista
 3. Minulla on tämä lilja ollut jo useamman vuoden. Se on kukkinut vain kerran. Tämä tapahtui siten, että kasvi oli kerran viileällä kuistilla pari-kolme kuukautta syksyllä, jonka jälkeen otin sen huoneenlämpöön. Tämän jälkeen se kukki.

  Olen vaihtanut sille vain pintamullat ja antanut kuivahtaa kastelujen välillä. Tulin siihen tulokseen, että se on liian isossa ruukussa, joten laitoin puolta pienempään. Elän toivossa, että se kukkisi joskus uudestaan... :).

  Se on kyllä kukkiessaan upea! Toivotaan liljoillemme pikaista kukintaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin Tarja, tosin minun oli juuri kukkinut kun ostin sen, joten joudun varmaan hetken odottamaan... =)

   Poista
  2. Minulla on ollut lilja jo pian 50 vuotta ja se on kukkinut kiitettävästi. Alussa meillä oli siinä huoneessa öljykamina ja vesikattila sen päällä joten oli kosteutta. Valoa se sai kahdelta suunnalta. Se kukki tosi usein ja voi hyvin. Olen kuullut että ei saisi jakaa liian pieneksi, ainakin 5 sipulia täytyisi olla. Tein sen virheen joskus ja se kitu kauan. Nyt vaihdoin mullan ja jaoin kahteen osaan katsotaan miten jatkossa. Minulle on tullut murhe kun sen joihinkin lehtiin reunojen keskelle on tullut "ryppyjä". Osaako kukaan sanoa mistä johtuu? Olen saanut kukan anopiltani kun vanhin poikani syntyi ja toivoisin sen pysyvän kauan hyvänä.

   Poista
  3. Oioi, sinulla on sitten todella vanha lilja! Toivottavasti elää vielä kauan ja hyvinvointisena!

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!