maanantai 11. maaliskuuta 2013

Lankaköynnös - Muehlenbeckia complexa


Lankaköynnös - muehlenbeckia complexa - Slideranka

Kuulin puutarhuri ystävältäni kesällä että jossain espoossa oli viime talven yli Lankaköynnös talvehtinut puutarhassa! Eli, heti kokeilemaan - kaivoin pari Lankaköynnöstä kukkapenkkiin silloin syksyllä (joskus siis todella kauan sitten...), ja muut ovat taas sisällä talvehtimassa. Sisällä talvehtimat yksilöt näyttää tänä vuonna todella kärsineen... Viime vuoteen verrattuna kaikki on alhaalla kellarissa, eli todennäköisesti ovat saanneet liian vähän valoa.

Kesän yli minulla oli erilaisissa ruukuissa ja parvekelaatikoissa lankaköynnöksiä. Pari innostui kukkimaan, yksi teki myös "marjoja"!


4 kommenttia:

 1. Ostin juuri lankaköynnöksen, kun ajattelin, että se menisi sisäkukkana - kuinkas, lähtivätkö ulosistutetut keväällä kasvuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Inkivääri, hyvä kun kysyit, olen näköjään unohtanut päivittää blogiin siitä. Eli kyllä joo, molemmat lankaköynnökset lähti keväällä kasvuun. Alkukeväästä ne näytti kyllä hyvin kuolleilta, mutta siellä ne nyt rehottaa. Aion nyt syksyllä istuttaa uuteen penkkiin kaikki lankaköynnökset jotka minulla on ollut parvekelaatikoissa (varmaan yli 10kpl) joten siitä varmaan sitten keväällä eri postaus. =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hei, hyvä kun kysysit, olin unohtanut tämän jutun täysin. Heitin (ja vähän peitin ne) siis kaikki lankaköynnökset syksyllä penkkiin josta tehtiin keväällä hyötypuutarha. Keväällä kaivoin ne ylös ja 90% selvisi. Ne kaksi jotka olivat etupihan penkissä ja jotka selvisiviät yhdestä talvesta (en peittänyt niitä syksyllä), ne kuoli. Eli väittäisin että ne ovat vähän talvenarkoja. Jos peittää, tai tulee paljon lunta niin se selviävät, muuten ankarana talvena voivat menehtyä.

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!