keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Muratti - hedera helix – murgröna

Muratti (hedera helix) on yksi minun lemppareista! Se on niin ihana kasvi sekä sisällä että ulkona! Jokaisessa ruukkuistutuksessa on mielestäni pakko olla muratti (tai lankaköynnös)!
Tällä hetkellä teen tutkimusta, voiko tappaa muratin juottamalla sitä liikaa...?
Olen huomannut että jos murattia ei kastele (ja sumuta) tarpeeksi siihen iskee örkkejä todella helposti (vanha postaus muratin örkkiongelmasta löydät täältä.) ainakin minun muratteihin. Joten nyt kokeilen jos pidän ne litimärkinä koko ajan.
Ainakin muratit jotka asustelevat parvekelaatikoissani tykkää tästä hoitomuodosta. Otin ne sisään joulukuussa ja silloin parvekelaatikot oli aivan ääriämyötä täynnä vettä. Kaadoin kyllä pahimmat pois, mutta multa jäi ihan litimäräksi. Nyt ne viihtyvät eteisessä ja ovat villiintyneet täysin. Eli saavat paljon valoa ja vettä niin paljon että multa on koko ajan litimärkä. Ja näillä ei ole ollut örkkejä koko talvena.

Murgröna (hedera helix) är absolut en favorit! Den är en underbar växt både inne och ute! Jag tycker man skall ha en murgröna (eller plättar-på-rep) i varje ute kruka.
För tillfället gör jag en undersökning; kan man vattna en murgröna för mycket...?
Jag har märkt, att i alla fall mina murgrönan får ohyra jätte lätt, ifall jag inte vattnar dem tillräckligt mycket (och duschar). (murgrönan och ohyra) Så nu alltså håller jag dem dyblöta hela tiden.
Åtminstone de murgrönan som jag har i balkongslådorna tycks gilla de här. Jag tog dem in nåttag i december och då var lådorna överfulla med vatten. Jag hällde nog de värsta bort, men myllan var ju ändå totalt genom dyblöt. De bor vid glasverandan och är helt vilda nu. Alltså de får massor med ljus och vatten så mycket så myllan är genom blöt hela tiden. Och de här har inte haft nån ohyra på hela vintern.

2 kommenttia:

  1. Minä olen samaa mieltä, muraatit on vaan aivan ihania ja lankaköynnökset myös.
    Mulla on jo kolmatta talve yksi muraatti ollut aina talvet varastossa ja eilen kävin kurkkimassa, niin kyllä näyttää vieläkin hyvältä.
    sitten olen säilönyt kaksi koria, joissa oli viime kesänän lankaköynnökset, riippaorvokit ja muraatit...KAIKKI ELOSSA..ihanaa.Hyvää naisten päivää sinulle ja aurinkoista kevään odotusta.

    VastaaPoista
  2. Tuija, voi ihanuus että kaikki oli elossa! Että siitä voi tulla hyvälle tuulelle! Ihanaa naisten päivää sinulle myös ja kyllähän se kevät sieltä pikkuhiljaan tulla jolkuttaa, onneksi!

    VastaaPoista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!