lauantai 17. maaliskuuta 2012

Pihabongausta

Bongasin mielestäni erikoisen linnun tänään meidän pihalta. Se istui hetken syreenissa ja sain jopa otettua siitä kuvan olohuoneen ikkunan kautta. (epätarkka kuva johtuu siis likaisista ikkunoista...)
Yleensä meidän pihalla näkee: tali- ja sinitiaisia, keltasirkkuja, pikkuvarpusia ja varpusia ja tottakai harakoita ja variksia. Tosi paljon näkee myös mustarastaita.
Kun googletin löysin mielenkiintosen sivuja Pihabongaus (tosi hyvä video pätkä yleisimmistä lintu lajeista) ja Luontoportti jonka "tunnista lintu" osiosta vihdoin löysin mikä lintu oli kyseessä. Lintu on Isolepinkäinen (Lanius excubitor) tai vanhalta nimeltä lapinharakka. Linnun koko on huomattavasti isompi kun tiainen, suurinpiirteen mustarastaan kokoinen.

4 kommenttia:

 1. Hej! Så roligt att hitta fler finländska bloggar som också är på svenska : )
  /Cika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej Cika vad roligt att du tittar in! Jag var också och kolla din blogg och vad fin den är! Var har du den finland/sverige, zon?
   Ha de bra!

   Poista
 2. Vautsi.. enpä ole tuollaista ennen nähnytkään.
  Eilen tästä lensi yli kaksi joutsenta... niiden näkeminen kyllä ilahdutti. Ihan tuli kesäfiilis... ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa eli vähän erikoinen lintu sitten kuitenkin. =)Kun ei sitä koskaan tiedä. Wau joutsenia, ne on niin ylväitä eläimiä - ja kevät <3 tulis jo kunnolla!

   Poista

Ilahdun todella paljon kun jätät kommentin! Kiitos!
Jag blir jätte glad när du lämnar en kommentar! Tack!